Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα Κέντρα Υγείας – Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης

1

2

3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα Κέντρα Υγείας

Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης

 

Το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Άνω Καλεντίνης επισκέφτηκε την Τρίτη, 7 Απριλίου ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σχέδιο προετοιμασίας και απόκρισης του Κ.Υ κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, και για τα ζητήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. σε προσωπικό, καθώς και σε βασικό και αναλώσιμο εξοπλισμό. Η διοίκηση και το προσωπικό του Κ.Υ. επισήμαναν στον κ. Στύλιο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για αναλώσιμα υλικά (αντισηπτικά, μάσκες ποδιές, γάντια) τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας του προσωπικού, των ασθενών και των συνοδών τους, κατά του COVID 19.

Ο κ. Βουλευτής, ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα των περιφερειακών ιατρείων αρμοδιότητας του Κ.Υ Άνω Καλεντίνης. Με αφορμή το πρόσφατο ζήτημα που ανέκυψε εξαιτίας μετακίνησης Ιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κομποτίου, τόνισε ότι το Ιατρείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά δεδομένου ότι θα υπάρξει άμεση αντικατάσταση της Ιατρού. Επιπλέον, ανέφερε ότι η αρχική Ιατρός θα μετακινηθεί μόνο για τρεις μήνες.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η συνταγογράφηση εκτελείται κανονικά. Ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε στις ευκολίες που παρέχει προς τους ασθενείς η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων από τον Ιατρό. Επισήμανε επίσης και τις υπηρεσίες που παρέχει το αναβαθμισμένο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” το οποίο έχει άμεση, συνεχή και τακτική  συνεργασία με το Κ.Υ.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την διοίκηση της 6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει ουσιαστικό ρόλο. Οφείλουμε να την ενισχύσουμε προκειμένου να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στους οικονομικά αδύναμους, τους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».