Θα περικοπούν κατά 60% οι συντάξεις όσων αγροτών συνεχίσουν να εργάζονται;

56912a570325d2c

Το θέμα της ενδεχόμενης περικοπής των συντάξεων των αγροτών που συνεχίζουν να εργάζονται, έφερε στη Βουλή με σχετική ερώτηση ο Γιώργος Στύλιος μαζί με 37 συνυπογράφοντες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν.4387/2016) που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρεται ότι θα καταβάλλονται μειωμένες κατά 60% οι κύριες και επικουρικές συντάξεις σε δικαιούχους οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εν λόγω μείωση, ισχύει για όλους τους συνταξιούχους λόγω γήρατος του δημοσίου καθώς και όλων των φορέων, ταμείων και κλάδων που εντάσσονται στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης για όσο χρόνο απασχολούνται.

Προφανώς, συνεχίζουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσοι συνέταξαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι αγρότες συνταξιούχοι είτε θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, είτε θα αναγκαστούν να σταματήσουν την αγροτική δραστηριότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική μας παραγωγή. Καταλήγοντας οι  Βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, αν η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και τους συνταξιούχους αγρότες και σε περίπτωση που τους αφορά αν προτίθεται να τους εξαιρέσει.