Ανησυχία για το μέλλον των Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Άρτας. Άνιση κατανομή των νέων θέσεων καθηγητών

IMG_0931

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανησυχία για το μέλλον των Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Άρτας. Άνιση κατανομή των νέων θέσεων καθηγητών

 

Το θέμα της ανισοβαρούς κατανομής των νέων θέσεων ΔΕΠ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε βάρος της Άρτας, ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην οποία του παρέθεσε πρόσφατο σχετικό άρθρο[1]  τοπικής εφημερίδας της Άρτας.  Σύμφωνα με αυτό, έγινε πρόταση, προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να δοθούν μόλις 4 θέσεις μελών ΔΕΠ στα τμήματα της Άρτας, όπως αυτά προέκυψαν μετά την συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Ο Βουλευτής τόνισε ότι το γεγονός αυτό, δίχως άλλο θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον των Τμημάτων της Άρτας. Υπενθύμισε στον κ. Υπουργό ότι έρχεται σε πλήρη ανακολουθία με τις διαβεβαιώσεις του περί ουσιαστικής ενίσχυσης των εν λόγω Τμημάτων από το βήμα της Βουλής τον Αύγουστο 2018 κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

«Η Άρτα έπαψε να είναι έδρα του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, το όνομα του ΤΕΙ Ηπείρου χάθηκε για πάντα και τώρα σιγά σιγά ξεκινά η ανισοβαρής ενίσχυση των τμημάτων των Ιωαννίνων σε σχέση με τα Τμήματα της Άρτας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο. Ο κ. Στύλιος, ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί στην ουσιαστική ενίσχυση των Τμημάτων, δεδομένων των σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν και να προτείνει δίκαια κατανομή των θέσεων. Καταλήγοντας, αιτήθηκε διαρκή ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

[1] Σχετικό link http://gnomiartas.gr/2019/03/26/%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD/