Καθυστερεί η Κυβέρνηση την κάλυψη των εξόδων των μαθητών που δίνουν Πανελλαδικές

PANELLADIKES

Τα αρμόδια Υπουργεία κωλυσιεργούν με αποτέλεσμα τη μη κάλυψη των προβλεπόμενων εξόδων των δικαιούχων υποψηφίων για τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το θέμα φέρνει στη Βουλή με σχετική ερώτηση ο Γιώργος Στύλιος. Ειδικότερα,   για τους μαθητές που εξετάζονται στις Πανελλαδικές σε άλλη σχολική μονάδα επειδή το σχολείο τους δεν χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο, προβλέπεται η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής αυτών και ενός συνοδού τους.

Ωστόσο, συνεχίζει ο κ. Στύλιος, οι διαδικασίες καθώς και το ύψος των καλυπτόμενων δαπανών ανά υποψήφιο και συνοδό καθορίζονται με κοινή απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ενώ οι εξετάσεις έχουν ξεκινήσει, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν  ενημερωθεί ακόμη για το περιεχόμενο της ΚΥΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η κάλυψη των δαπανών των δικαιούχων.

Ως αποτέλεσμα, οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους στερούνται χρήματα που δικαιούνται. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγει ερωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Που οφείλεται η καθυστέρηση στην ενημέρωση των αρμόδιων φορέων δεδομένου ότι η τροπολογία ψηφίστηκε από τις 7 Απριλίου;
  • Πότε προβλέπετε να ολοκληρώσετε την ενημέρωσή τους;
  • Προτίθεστε να αποζημιώσετε τους υποψηφίους οι οποίοι ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις κάλυψαν τα έξοδα ιδίοις πόροις; Αν ναι με ποια διαδικασία;