ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καταγραφή των ζημιών από τους παγετούς «τώρα» ζητά από τον ΕΛΓΑ ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Στύλιος

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Άρτας της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιου Γιώργου Στύλιου στις ανησυχίες και την αγωνία των εσπεριδοκαλλιεργητών και ελαιοπαραγωγών από τις ζημιές που προκάλεσαν οι παγετοί στα χωριά του κάμπου και στα ημιορεινά του νομού.

Ο κ. Στύλιος επικοινώνησε ήδη με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Σωτήρη Χήρα, στα Ιωάννινα, καθώς και με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, στους οποίους έκανε γνωστές τις επιπτώσεις στον παραγωγικό κόσμο, ζητώντας παράλληλα να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή από τους εκτιμητές γεωπόνους. Λόγω του κατεπείγοντος και προκειμένου ο ΕΛΓΑ να αποδείξει έμπρακτα ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των αγροτών διατύπωσε το αίτημα για διενέργεια εκτιμήσεων και καταγραφής ζημιών πριν τη διαδικασία αναγγελίας και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. «Για τη διαχείριση κρίσεων είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν ολιγωρίες και να παρατηρούνται κωλυσιεργίες λόγω της γραφειοκρατίας» τόνισε ο Γιώργος Στύλιος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος της παραγωγής έχει μεγάλες ανάγκες κι όταν βλέπει το εισόδημά του να χάνεται οι κρατικές υπηρεσίες οφείλουν να βρίσκονται δίπλα του ώστε να αισθάνεται πως δεν είναι ανυπεράσπιστος και απροστάτευτος. Να γίνουν άμεσα, τώρα, αυτά που έχουν υποχρέωση να κάνουν».

Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από τους παγετούς, ο κ. Στύλιος διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στα χωριά του κάμπου Αγ. Σπυρίδωνα, Φιλοθέη, Ρόκκα, Ανέζα που επισκέφθηκε και στα χωριά Μεγάρχη και Πέτα, στην ημιορεινή περιοχή, όταν συνοδευόμενος από εσπεριδοκαλλιεργητές και ελαιοκαλλιεργητές δεν έμειναν μόνο στις προφορικές συζητήσεις, αλλά όλοι μαζί πήγαν στα αγροκτήματα. «Απ’ ότι διαπιστώσαμε από κοντά οι απώλειες στην παραγωγή είναι σημαντικότατες, γι’ αυτό και απαιτείται άμεση επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι παγετοί» δήλωσε ο ίδιος.