Επίσκεψη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, Γιώργου Στύλιου στο Υποκατάστημα Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας και στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Υποκατάστημα Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, του οποίου η έναρξη λειτουργίας του έγινε την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021.

Το Υποκατάστημα Πύργου, με έδρα τον Πύργο, λειτουργεί ως περιφερειακή υπηρεσία του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και απορρόφησε το Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Πύργου και το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ολυμπίων. Θα εξυπηρετεί περισσότερους από 48.000 κατοίκους της περιοχής και συναλλαγές σχετικές με περισσότερα από 58.000 δικαιώματα.

Τον Υφυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του φορέα καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης.

Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Ακόμα ένα Υποκατάστημα, το εικοστό δεύτερο στη σειρά, παραδόθηκε στους πολίτες. Οι κάτοικοι  έχουν πλέον στη διάθεσή τους νέες, φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα τους διευκολύνουν, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα και θα ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών. Επιπρόσθετα, μας ενδιαφέρει να υπάρχουν και οι  κατάλληλες κτηριακές υποδομές. Έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε το Υποκατάστημα Πύργου να στεγαστεί σε νέο κτήριο.

Επιταχύνοντας τη διαδικασία της κτηματογράφησης, διευκολύνουμε τις επενδύσεις και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και εγώ έχουμε παρουσιάσει σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του Κτηματολογίου. Σύμφωνα με αυτό απλοποιούμε και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες κτηματογράφησης, προχωρούμε σε αναδιοργάνωση του φορέα, ώστε να καταστεί το Κτηματολόγιο πιο λειτουργικό για τους πολίτες και τα στελέχη του.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου και όλα τα στελέχη του φορέα που εργάστηκαν, για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Εύχομαι καλή θητεία στην Αναπληρώτρια Προϊστάμενη και τα λοιπά στελέχη του Υποκαταστήματος Πύργου».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συσταθεί Υποκατάστημα Αμαλιάδας στο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Αμαλιάδα, με πιθανή ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2021, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας και των ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Γαστούνης και Βαρθολομιού.