Συμμετοχή Γιώργου Στύλιου στην ετήσια Διακοινοβουλευτική Ακρόαση στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την Εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή Γιώργου Στύλιου στην ετήσια  Διακοινοβουλευτική Ακρόαση στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την Εκπαίδευση

 

Στις εργασίες της Ετήσιας Κοινοβουλευτικής Ακρόασης με θέμα την «Εκπαίδευση ως Κλειδί για την Ειρήνη και την Αειφόρο Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε Γιώργος Στύλιος. Η Ακρόαση συνδιοργανώθηκε από τον Ο.Η.Ε. και τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.), με σκοπό να συμβάλλει στη μεγάλη τρέχουσα συζήτηση για την εκπαίδευση που θα κορυφωθεί με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

 

Στην ακρόαση συμμετείχαν περίπου 200 βουλευτές  από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κ. Γεώργιος Στύλιος.

 

Η Ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε ότι η χώρα μας στηρίζει κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια προώθησης της αρχής της ισότητας στην εκπαίδευση και επιδιώκει τη διευρυμένη συνεργασία μεταξύ αρμοδίων Αρχών και φορέων και της εκπαιδευτικής Κοινότητας, συνεργασία που οδήγησε μέσα στο 2019 σε 117 στοχευμένες δράσεις της αρμόδιας κυβερνητικής Αρχής.  Επιπλέον, η Ελληνική πλευρά ανέφερε ότι η εκπαίδευση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική, την κοινωνική και την περιβαλλοντική βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης για τη δημιουργία ενεργών πολιτών τονίζοντας ότι χωρίς μορφωμένους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει καμία Δημοκρατία, καμία ειρήνη και καμία ευημερία. Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στο  Παρατηρητήριο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Τέλος απηύθυνε ερώτημα στο πάνελ σχετικά με τις πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην προαγωγή της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Screenshot_20200218-164818_Gallery IMG_0337 (1)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15