Συνάντηση Γιώργου Στύλιου με Χρήστο Παπάζογλου

εφημερίδα μαχητής άρτας

Με θέμα τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας
Ο Γιώργος Στύλιος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστο Παπάζογλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητήριου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την εμπειρία και τη γνώση του Γιώργου Στύλιου, λόγω της θητείας του ως επιστημονικός σύμβουλος στο υπουργείο ανάπτυξης καθώς και της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Παπάζογλου και τον προγραμματισμό των δράσεων του επιμελητηρίου.
Συζήτησαν για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων, που δίνονται μέσω του ΕΣΠΑ, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Άρτα. Ο κ. Παπάζογλου έθεσε ως έναν από τους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του επιμελητηρίου τη δημιουργία στην Άρτα Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΠΑ), ώστε να υπάρχει χώρος με τις απαραίτητες υποδομές για την υποδοχή, εγκατάσταση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Συζήτησαν για τις υπηρεσίες που παρέχει το επιμελητήριο όπως η ανάληψη του έργου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και της υπηρεσίας μίας στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων. Ακόμη μίλησαν για το ρόλο και τη στήριξη σε γνώση και ενημέρωση που μπορεί και πρέπει να παρέχει το επιμελητήριο στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες του Νομού Άρτας. Επιπλέον επισημάνθηκε ο ρόλος του επιμελητηρίου, ως τελικού δικαιούχου, για την ανάληψη και την υλοποίηση προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης, τα οποία θα είναι έχουν ως στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Συμφώνησαν σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων καθώς και την ενίσχυση των επιχειρηματιών της περιοχής. Επίσης δεσμεύτηκαν στη διεκδίκηση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ σχεδιασμένα αποκλειστικά για τους Αρτινούς επαγγελματίες.
Ο Γιώργος Στύλιος ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Χαρακτηριστική προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι η πρότασή της για μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *