Έναρξη λειτουργίας του νέου Κτηματολογικού Γραφείου στην Πάτρα παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Στύλιου.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Στύλιος βρέθηκε εχθές στην Πάτρα με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου Κτηματολογικού  Γραφείου Δυτικής Ελλάδας στο νέο φορέα. Πρόκειται για το 7ο Κτηματολογικό Γραφείο το οποίο θα εξυπηρετεί συναλλαγές πολιτών σχετικά με 550.000 δικαιώματα. Τον Υφυπουργό κ. Στύλιο συνόδευσαν οι Βουλευτές Αχαΐας κα Αλεξοπούλου και κος Φωτήλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, κ.  Δημήτρης Σταθάκης.

Στα νέα Κτηματολογικά Γραφεία θα παρέχονται όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων (καταχώριση πράξεων, τήρηση βιβλίων ενεχύρου, τήρηση των σχετικών αρχείων), καθώς και νέες ψηφιακές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων η ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδικασία για αιτήσεις, πληρωμές και παραλαβή πιστοποιητικών, διαγραμμάτων και αντιγράφων, η ψηφιακή υποβολή συμβολαίων από τους συμβολαιογράφους, ο αυτόματος προδικαστικός έλεγχος που εξασφαλίζει την δυνατότητα εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μόνο με e-banking (και μελλοντικά μέσω POS) ή μέσω τραπεζών.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε: 

«Ακόμα ένα Κτηματολογικό Γραφείο, το έβδομο στη σειρά, παραδίδεται σήμερα στους πολίτες οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους νέες φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες που θα τους διευκολύνουν, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα και ενισχύοντας τη διαφάνεια στις συναλλαγές. Με τα νέα Κτηματολογικά γραφεία και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες επιταχύνουμε τη διαδικασία της κτηματογράφησης και κάνουμε το Κτηματολόγιο πιο προσιτό και φιλικό σε πολίτες και επαγγελματίες».