Ιδρύεται Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην Άρτα και ξεκινά να λειτουργεί από το σχολικό έτος 2022-2023.


Αναβαθμίζεται η ειδική εκπαίδευση στο Νομό της Άρτας. Δικαιώνεται μια προσπάθεια ετών για την δημιουργία κατάλληλων δομών εκπαίδευσης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ιδρύεται Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην Άρτα και ξεκινά να λειτουργεί από το σχολικό έτος 2022-2023.
🔴 Με εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και απόφαση της Νίκης Κεραμέως, δημιουργείται στην πόλη μας ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ, μια εκπαιδευτική δομή με:
▪️ ειδικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες
▪️ καταρτισμένους καθηγητές ειδικής αγωγής
🔴 Το συγκεκριμένο σχολείο παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους και μετά το Λύκειο, να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν εργασία και να ανεξαρτητοποιηθούν.
🔴 Η πόλη της Άρτας πρωτοπορεί στην ειδική αγωγή. Μιας και το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ που ιδρύεται σε αυτή, είναι το πρώτο στην ευρύτερη περιοχή και θα εξυπηρετεί μαθητές και γειτονικών περιοχών των Νομών Πρεβέζης, Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας. Τα δικαιώματα των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στην εκπαίδευση, την εργασία και την ενεργή κοινωνική συμμετοχή, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Είμαστε δίπλα τους!