Ένα καλό νέο για την Άρτα – Δημιουργείται νέα Μονάδα Ολικής Φροντίδας για τον Αυτισμό.
Σε συνάντησή μου με τον Υφυπ. Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος οριστικοποιήσαμε τη δημιουργία μιας νέας Μονάδας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους με αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Ένα αίτημα πολλών οικογενειών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.
Η νέα δομή θα λειτουργεί δωρεάν, θα προσφέρει ολοήμερη φροντίδα, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία και ψυχοκοινωνική στήριξη, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν και κινητά κλιμάκια για κατ’ οίκον νοσηλεία.
Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1.400.000€ από το ΕΣΠΑ και εξειδικευμένο προσωπικό, η Μονάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινά έως 40 παιδιά και να στηρίζει επιπλέον 30 στο σπίτι.
Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία και τη στήριξη. Είμαστε δίπλα στους πολίτες!
