Δίπλα στους συμπολίτες μου με αναπηρία και τις οικογένειες τους

Δίπλα στους συμπολίτες μου με αναπηρία και τις οικογένειες τους.
Επισκέφθηκα το «ΚΔΑΠ» του Δήμου Αρταίων και συναντήθηκα με μέλη των συλλόγων γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες «Αγκάλια» και «Αγία Θεοδώρα».
Σημείωσα πως αυτή η Κυβέρνηση ήταν που δημιούργησε μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία και την ένταξή τους.
Τόνισα πως στο Νομό μας έγινε μια σημαντική προσπάθεια να βελτιώσουμε και να στηρίξουμε τα παιδιά με αναπηρία με την ίδρυση και λειτουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Άρτας.
Ενώ σχεδιάζουμε και την αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων, και την επέκταση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα µε αναπηρία.
Δημιουργούμε την δίκαιη και κοινωνική Ελλάδα! Σταθερά! Τολμηρά! Μπροστά!
 

Δελτίο Τύπου

Ο Γιώργος Στύλιος κοντά στους συμπολίτες μας με αναπηρία

Επίσκεψη στο ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων και συνάντηση με μέλη των συλλόγων

«Αγία Θεοδώρα» και «Αγκαλιά»

  • «Θέσαμε σε λειτουργία το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Άρτας»
  • «Σχεδιάζουμε την αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων»
  • «Προχωράμε στην επέκταση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα µε αναπηρία»

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ) του Δήμου Αρταίων επισκέφθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με συμπολίτες μας με αναπηρίες, καθώς και με μέλη και τα Προεδρεία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα» και του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αγκαλιά». Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Άρτας, είχε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα και την εργασιακή και κοινωνική τους ένταξη τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες.  

Κατά την συνάντηση ο κ. Στύλιος δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στήριξης των ατόμων με αναπηρία στο Νομό της Άρτας αλλά και για την προώθηση των αιτημάτων τους. Επιπλέον, σημείωσε τα βήματα στα οποία προχώρησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών με ειδικές ανάγκες από το 2019 μέχρι και σήμερα. Από το 2020 η Ελλάδα διαθέτει Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Έναν οδηγό για τις θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή επί ίσοις όροις. Προσθέτοντας πως σε μια κίνηση με ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία η κυβέρνηση θέσπισε την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε πολίτες με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Ενώ υπογράμμισε πως στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία προγραμματίζεται:

  • Η αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων
  • Η επέκταση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα µε αναπηρία
  • Η διεύρυνση του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού

Αναφερόμενος ειδικά στην Άρτα, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως μια σημαντική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια δικαιώθηκε με τη λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝ.Ε.ΓΥ.Λ) Άρτας. Μιας σχολικής δομής στήριξης των μαθητών με μαθησιακές ανάγκες και των οικογενειών τους, με εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικούς. Ένα σχολείο που παρέχει την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες βοηθώντας τα να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνίας μας.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων του ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Η διασφάλιση τωνδικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη οριζόντια δημόσια πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η στήριξη στα άτομα με Ειδικές Ανάγκες με προγράμματα ένταξης αλλά και με νέες δομές ειδικής παιδείας υπήρξε συνεχής. Με αυτές τις συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε η πόλη και ο Νομός μας να αποκτήσει το πρώτο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο του. Ένα σχολείο με πρόγραμμα και εκπαιδευτικούς καταρτισμένους ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά με αναπηρίες και να τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον. Αυτό το σημαντικό βήμα ήταν μόνο η αρχή, η χώρα μας πλέον διαθέτει έναν οδικό χάρτη για τα δικαιώματα και την ένταξη των συμπολιτών με αναπηρίες, σε αυτόν θα στηριχτούμε και την επόμενη μέρα για να συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια να δημιουργούμε τη δίκαιη και κοινωνική Ελλάδα της συνοχής και ισότητας».