Επισκέφτηκα τα γραφεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ Άρτας αλλά και της ΔΕΥΑ.

Επισκέφτηκα τα γραφεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ Άρτας αλλά και της ΔΕΥΑ.
Συνομίλησα με το προσωπικό και τους ευχαρίστησα για το έργο τους στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την συντήρηση των υποδομών του Νομού μας.
Ενημερώθηκα, επιπλέον, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και είχα ουσιαστικές και γόνιμες συζητήσεις με τους προϊσταμένους και τα στελέχη των υπηρεσιών. Τόνισα πως στηρίζω το έργο τους και είμαι δίπλα τους.

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στα γραφεία της ΔΕΗ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑ Άρτας

  • «Στηρίξαμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πάνω από 8 δις € απέναντι στην ενεργειακή κρίση»
  • «καλύψαμε έως και 90% τις αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια»
  • «Διασώσαμε τη ΔΕΗ που πλέον αναπτύσσεται ταχέως»

 

Στα γραφεία της ΔΕΗ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑ Άρτας βρέθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ο Υφυπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Άρτας συνομίλησε με τους υπαλλήλους της ΔΕΗ αλλά και τα Διευθυντικά στελέχη και αντάλλαξε ευχές μαζί τους. Ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε, στη στήριξη που εδώ και 19 μήνες προσφέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες απέναντι στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας. Τόνισε πως μπροστά στο πρωτόγνωρο σκηνικό που διαμόρφωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συνακόλουθη διεθνής ενεργειακή κρίση, η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε δίπλα στους πολίτες. Επιδοτώντας με περισσότερα από 8 δις € τους λογαριασμούς ενέργειας των πολιτών και καλύπτοντας μεγάλο μέρος των αυξήσεων.

Ειδικά στα αγροτικά τιμολόγια του ρεύματος, ο Υφυπουργός σημείωσε πως: «καταφέραμε να καλύψουμε μέχρι και το 90% της αύξησης. Ενώ την ίδια στιγμή δώσαμε έμφαση και στις επενδύσεις σε ΑΠΕ». Χρηματοδοτούμε μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την εγκατάσταση αγροτικών φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Μια στρατηγική που θωρακίζει μακροπρόθεσμα της βιωσιμότητα του πρωτογενή μας τομέα στρέφοντάς τον σε καθαρές πηγές ενέργειας και στην αυτοπαραγωγή.

Στο ζήτημα της αυτοπαραγωγής και των αγροτικών φωτοβολταϊκών αναφέρθηκε ο κ. Στύλιος και κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ελέγχου της ΔΕΔΔΗΕ στην Άρτα. Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι με την αναβάθμιση των υποσταθμών Αράχθου και Λούρου η Άρτα αποκτά μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών. Με τους ιδιώτες παραγωγούς να αποκτούν την δυνατότητα επενδύσεων σε αυτό τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, αλλά και να μειώσουν άμεσα το ενεργειακό  κόστος της παραγωγής τους.

Τέλος ο Υφυπουργός επισκέφθηκε και τα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α) Άρτας. Συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζομένους και τα διευθυντικά στελέχη και ενημερώθηκε και για την πορεία των έργων που υλοποιεί η Επιχείρηση στην πόλη της Άρτας.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία στο τομέα της ενέργειας πέτυχε πολλά. Διασώσαμε την ΔΕΗ από τη χρεωκοπία, στηρίξαμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση και επενδύσαμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδικά στην Άρτα με ουσιαστικά έργα αναβαθμίζουμε το δίκτυο. Μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποντιζελοποιούμε τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας στους παραγωγούς μας την δυνατότητα να επενδύσουν σε ΑΠΕ. Νέες επενδύσεις σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς ενέργειας και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Νομό προγραμματίζονται. Η πράσινη ανάπτυξη είναι το μέλλον και η Άρτα θα έχει μερίδιο σε αυτήν»