Ο ΥφΑΑτ κ. Γ. Στύλιος στη διαβούλευση για την ΚΑΠ στα Ιωάννινα

Η διαβούλευση για την χάραξη της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μπαίνει στην τελική ευθεία. Την Παρασκευή, πραγματοποιήσαμε τη 12η κατά σειρά διαβούλευση, στον τόπο μου, την Ήπειρο. Στην ομιλία μου τόνισα ότι η Ήπειρος είναι η έδρα της κτηνοτροφίας στη χώρα μας. Τόνισα, επίσης, ότι η κτηνοτροφία στην Ήπειρο βρίσκεται σε προτεραιότητα, παράλληλα με τις λοιπές καλλιέργειες όπως τα ακτινίδια, τα εσπεριδοειδή, το μέλι κλπ.
Ο αγροτικός τομέας είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αποτελεί αναπτυξιακό θεμέλιο για τη χώρα. Ειδικότερα, η ελληνική κτηνοτροφία, είναι στις προτεραιότητες τόσο της νέας ΚΑΠ όσο και της Κυβέρνησης. Αυτό φαίνεται και από το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε στην Βουλή. Δώσαμε λύση σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας, προκειμένου να μπορέσουν να αδειοδοτήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες τους.
Με την πολιτική μας, ενισχύουμε τον κοινωνικό-οικονομικό ιστό στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιώντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως: επενδύσεις στη γεωργία ακριβείας, εγγειοβελτιωτικά έργα, προστασία των δασών και βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών. Στηρίζουμε τους κατοίκους της υπαίθρου για να παραμείνουν σε αυτή, να γίνουν ανταγωνιστικοί και να εργαστούν στον τόπο τους.