Συμμετοχή Γ. Στύλιου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Είχα τη τιμή να συμμετάσχω στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum). Πρόκειται για μια εκδήλωση Παγκόσμιας εμβέλειας. Φέτος συνολικά συμμετέχουν πάνω από 1000 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς, Πρωθυπουργοί πολλών ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πάνελ, στο οποίο έλαβα μέρος, αφορούσε το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Επικεντρώθηκα στη σημασία και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στη νέα εποχή όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την πανδημία. Ανέφερα παραδείγματα έργων που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας. Επισήμανα ότι βαίνουμε στην εποχή που το κράτος θα εξυπηρετεί πραγματικά τον πολίτη και ο πολίτης θα είναι στο επίκεντρο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερα την ψηφιακή μετάβαση του κτηματολογίου και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται σταδιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr).  

Στο πάνελ, συμμετείχαν μεταξύ άλλων  ο κος Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, ο κος Νίκος Χριστοδούλου, Επικεφαλής Partner του Consulting της Deloitte, ενώ τη συζήτηση διηύθυνε ο κος. Δημήτρης Μαλλάς, Δημοσιογράφος του CNN Greece.