Εορτασμός 46ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

1 με πρόεδρο δημοκρατίας 2 με παναγιωτοπουλο υπουργο αμυνας
4 με αρχηγο ΓΕΕΘΑ strathgow φλωρος 3 me Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
8 με πρεσβης κυπρου και βουλευτη δημοσχάκης και δημοσιογραφο γιωργο σιαδημα 9 με πλακιωτακη υπουργο υπουργο ναυτιλιας και καβαδδας
5 με Χαρδαλιά 6 με Σοφία Βούλτεψη
7 με Καβαδα και χαρακοπουλο πρόσκληση

 

Χθες 24 Ιουλίου, συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι επιλογές του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η πίστη στους θεσμούς της Αστικής Δημοκρατίας και η συμμετοχή μας στην Ενωμένη Ευρώπη ως ισότιμο μέλος, μας προστατεύουν από δύσκολες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Συνεχίζουμε στα χνάρια του. Με αλήθεια, σοβαρότητα και αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

Μαζί με μικρό αριθμό Βουλευτών, συμμετείχα στην Πρόσκληση της Αυτού Εξοχότητας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση είχε περιορισμένο αριθμό καλεσμένων λόγω των μέτρων κατά του COVID 19, ενώ είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα γιατί ανάμεσα στα άτομα που παρευρεθήκαμε, είχαν προσκληθεί για πρώτη φορά επαγγελματίες “ήρωες” της καθημερινότητας κατά τη διάρκεια των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, στο πρόσωπο των οποίων η Προεδρία ήθελε να τιμήσει όλους εκείνους που με αυταπάρνηση στάθηκαν δίπλα στον συνάνθρωπο σε δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία.

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνομιλήσαμε για το Σέλτσο, την προσκάλεσα στις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών και δρομολογήσαμε επίσκεψη στο γραφείο της με εκπροσώπους από την περιοχή.

Συζητήσαμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο (Νίκος Παναγιωτόπουλος (Nikos Panagiotopoulos))και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για τις προκλήσεις και την ταραγμένη κατάσταση στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μιλήσαμε για ιστορικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην περιοχή μας, τους ήρωες μας και τη συμβολή τους στον Αγώνα του 21 (Σκουφάς, Καραϊσκάκης, Φιλέλληνες Πέτα, την επανάστασης στα Τζουμέρκα κα). Μιλήσαμε για δράσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στο “Ελλάδα 2021” και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας πάνω στο θέμα αυτό.

Συνομίλησα επίσης με καλούς φίλους όπως τον Πρέσβη της Κύπρου Εξοχότατο κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιώτικη (Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis), τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τους Βουλευτές Σοφία Βούλτεψη , Μάξιμο Χαρακόπουλο , Αθανάσιος Ι. Καββαδάς, Αναστάσιο Δημοσχάκη και πολλούς άλλους προσκεκλημένους.