Δελτίο Τύπου. Γιώργος Στύλιος: Δεν άφησα ούτε ώρα να πάει χαμένη για την Άρτα

Η προεκλογική περίοδος κλείνει και πλέον το λόγο τώρα έχουν οι πολίτες, από την ψήφο των οποίων κρίνεται το μέλλον της χώρας αλλά και του τόπου μας για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες, οι κρισιμότερες ίσως μετά τη μεταπολίτευση. Το ερώτημα που προβάλλει είναι αμείλικτο: Αξίζει η χώρα να μπει στη δοκιμασία ενός πειράματος με αβέβαιο αποτέλεσμα ή να πορευτεί με σταθερά και σίγουρα βήματα στην έξοδο από την κρίση;

 

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι οι θυσίες των Ελλήνων ξεπέρασαν ακόμα και τις αντοχές τους για να πειστούν οι εταίροι και οι δανειστές μας πως ήρθε ο καιρός να κοιτάξουμε τώρα πια τον άνθρωπο. Να δώσουμε προτεραιότητα στον άνεργο. Να ελαφρύνουμε τη φορολογία στους μικρομεσαίους. Να μην επιβαρύνουμε άλλο τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Να σταθούμε δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Να δούμε πολύ σοβαρά την ανάπτυξη. Να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση συλλογικών οργανώσεων που είναι έτοιμες να επενδύσουν στους τομείς της καλλιέργειας, της αλιείας, του τουρισμού, της μεταποίησης. Να δώσουμε έδαφος στην καινοτομία. Να ενθαρρύνουμε τους νέους ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επενδυτικές δραστηριότητες. Να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο ώστε να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή.

 

Όλα αυτά είναι βήματα για τα οποία η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα μας, δεσμεύεται για την επομένη των εκλογών. Φτάσαμε ήδη στην πηγή και είναι κρίμα να μη μπορέσουμε να πιούμε νερό. Στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης η μάχη που δώσαμε ήταν τιτάνια και παρά τις αντιξοότητες φτάσαμε στο ξέφωτο. Ήταν μια κοπιώδης προσπάθεια που αναγνωρίζεται απ’ όλους, ακόμα κι από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, άσχετα αν δεν το παραδέχονται δημοσίως. Βεβαίως έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά όμως το μείζον κερδήθηκε και το μείζον είναι ότι η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της και τώρα μέσα από ένα νέο περιβάλλον, χωρίς δεμένα τα χέρια της, μπορεί να οδηγηθεί μπροστά έχοντας στο κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο.

 

Στην εκλογική μάχη της Κυριακής συστρατεύομαι ξανά στον αγώνα. Πριν από δυόμισι χρόνια με είχατε εμπιστευτεί για να εκπροσωπήσω το νομό στη Βουλή. Σεμνύνομαι να πω ότι δεν άφησα ούτε μια ώρα χαμένη για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Θέλω να πιστέψετε πραγματικά ότι αποκλειστικό μέλημά μας ήταν να τιμήσω την ψήφο σας. Άλλη σκέψη δεν περνούσε από το νου και την καρδιά μου. Κοντά στην ψήφο σας και το συμφέρον της Άρτας, για την οποία αγωνίστηκα και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι γιατί μέσα μου είναι βαθιά εδραιωμένη η πεποίθηση ότι αξίζει να βρίσκεται ψηλά. Η Άρτα υπερβαίνει το «εγώ» και το εμείς». Είναι η υπέρτατη αξία και νομίζω ότι από οποιαδήποτε θέση έχει ταχθεί ο καθένας μας, είναι ωραίος ο αγώνας γι’ αυτή και πολύ πιο ωραίος όταν κερδίζεται. Δεν υποστηρίζω πως τα κερδίσαμε όλα, όμως καταφέραμε αρκετά. Και σ’ ότι μ’ αφορά, ας μου επιτραπεί να μιλήσω σε πρώτο ενικό, πως ένα λιθαράκι έβαλα κι εγώ.

 

Με αίσθημα μεγάλης ευθύνης και υψηλής συνείδησης του χρέους απέναντι στην Άρτα και τους συμπατριώτες μου, ζητώ, με ιδιαίτερο σεβασμό, να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου και νάστε σίγουροι πως, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα είμαστε μαζί. Ζητώ να με εμπιστευτείτε.