Ομιλία Γιώργου Στύλιου στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2015

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού μίλησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος. Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι η συζήτηση διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία. Παρόλο που η Πατρίδα μας, μετά από μία πολυετή δύσκολη προσπάθεια σταθεροποιεί την οικονομία της βελτιώνοντας τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον, δυστυχώς, υπάρχει διάχυτο κλίμα δυσπιστίας λόγω μιας πιεστικής εκλογολογίας, που απορρέει από λόγους και έργα της αντιπολίτευσης. Το κλίμα αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των πολιτών και στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου και κυρίως του ιδιωτικού τομέα αποτελώντας κυριολεκτικά τροχοπέδη για κάθε σκέψη, για κάθε ανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Στη συνέχεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι οι βουλευτές και τα κόμματα θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας και δεν θα γίνουν εκλογές.

Αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 δήλωσε ότι με την επίτευξη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πλεονάσματος, ενισχύονται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας, τη μείωση της ανεργίας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας ενισχύεται μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιτυχημένη ολοκλήρωση των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κος Στύλιος δήλωσε ότι επιδιώκουμε ένα ξεκάθαρο περιβάλλον πολιτικό και οικονομικό, γεγονός που εκπληρώνεται με τον κατατεθέντα προϋπολογισμό. Το  2015  θα  είναι  το  3ο κατά σειρά  έτος  στο  οποίο  το  έλλειμμα  διαμορφώνεται  πολύ  κάτω  του  -3,0%  της Συνθήκης  του  Μάαστριχτ,  και  η  1η    φορά  μετά από πολλά χρόνια όπου ο προϋπολογισμός στο σύνολο  του  (περιλαμβανομένων  δηλαδή  των πληρωμών  για  τόκους) θα  είναι  ισοσκελισμένος όπως    επιτάσσει  το  Σύμφωνο  Σταθερότητας  και Ανάπτυξης στη Ζώνη του Ευρώ. Τα μεγέθη αυτά είναι αποτέλεσμα πρωτόγνωρων θυσιών της Ελληνικής κοινωνίας η οποία επί δεκαετίες είχε μάθει να ζει με δανεικά. Το καταναλωτικό επίπεδό μας αυξάνονταν, αναφέρει ο κος Στύλιος,  ενώ η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας υποχωρούσε. Ακολουθήσαμε μια καταναλωτική νοοτροπία με πόρους που προέρχονταν σε σημαντικό βαθμό από δανεισμό. Η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που επιφέρει, τα προνόμια των λίγων, η φοροδιαφυγή και τα ελλείμματα συνέβαλαν κατά πολύ στο να φτάσουμε στη σημερινή Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κος Στύλιος, αναφέρθηκε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν εισόδημα σε πολλές οικογένειες και συμβάλλουν στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Είναι ανάγκη να τους δείξουμε το δρόμο προς την ανάκαμψη, υιοθετώντας συγκεκριμένες ενέργειες: εκσυγχρονισμό και βελτίωση των δομών τους, χρήση αποδοτικότερων μεθόδων παραγωγής, χρήση νέων τεχνολογιών, παραγωγή καινούριων προϊόντων και την εξειδικευμένη στόχευση των αγορών. Η  υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα θα αξιοποιήσει το άριστο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που ήδη υπάρχει αποφέροντας κέρδη, σταματώντας τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων.

Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος επεσήμανε ότι «ότι είναι η ώρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με περισσότερη αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε Ενωμένοι προς το μέλλον. Τώρα που το κλίμα έχει αλλάξει πρέπει να διεκδικήσουμε με δυναμισμό όσα μας στέρησαν τόσα χρόνια οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες του κράτους. Είναι η ώρα, για ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης πολυπολικό και πολυκεντρικό με έμφαση στην περιφέρεια. Ένα σχέδιο που θα βασίζεται στην εξειδίκευση, στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην κατάρτιση. Δε μας αξίζει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κοιτάζει μπροστά».

Δείτε το σχετικό video: