«Ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο»

ΤΕΙ-ηπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: «Ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο»

Δήλωση Γ. Στύλιου με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής

 

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας 37 Τμημάτων ΑΕΙ και ειδικότερα του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής, ο κ. Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Νομού Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο»

 

«Ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο πρέπει να εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους:

  • Να προάγει τη γνώση
  • Να προωθεί την έρευνα
  • Να βγάζει πτυχιούχους με επαγγελματική προοπτική και αποκατάσταση
  • Να παράγει επιστήμονες με δυνατότητες

Τα τμήματα ενός Πανεπιστημίου πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια, να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τη δημιουργία τους και να έχουν την σύμφωνη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

 

Σήμερα, το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής δεν υφίσταται, με απλά λόγια δεν υπάρχει. Η έναρξη της λειτουργίας του θα γινόταν υπό προϋποθέσεις το  ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 

 Ο τρόπος με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας προσβάλλει την Ελληνική κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινή λογική. Πανεπιστημιακά τμήματα δεν δημιουργούνται σε μία νύχτα, με βουλευτικές τροπολογίες και υπουργικές αποφάσεις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Τα παιδιά, οι οικογένειές τους και οι καθηγητές έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από τέτοιες πελατειακές λογικές. Η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

 

Σε συνεννόηση πάντα με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο για την Άρτα.

 

Η πόλη της Άρτας έχει θέση στο νέο ακαδημαϊκό χάρτη.  Εχει υποδομές και εκπαιδευτική εμπειρία δεκαετιών. Απαιτείται σοβαρότητα και μεσο-μακροπρόθεσμος σχεδιασμός προκειμένου να αναβαθμίσουμε την Πανεπιστημιούπολή μας σε πόλο εκπαίδευσης και έρευνας. Να τη διασυνδέσουμε με την τοπική παραγωγή και επιχειρηματικότητα. Να ενισχύσουμε το προσωπικό και τις υποδομές της. Προς αυτή την κατεύθυνση και μακριά από μικροπολιτικές προσεγγίσεις οφείλουμε να εργασθούμε όλοι».