Η έκθεση με τίτλο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ Στη γενέτειρα”, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Στεγάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας, “Γ. Μόραλης” και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Μας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα από  την παιδική του ηλικία ως το τέλος.

Τα πρόσωπα που ο Μόραλης αποτύπωσε στον καμβά του δεν έχουν αξία μόνο αισθητική και τεχνική. Μέσα στα χρώματα ο μεγάλος Αρτινός ζωγράφος εγκλώβισε το πνεύμα τους, τη δυναμική τους, που αγγίζουν ανεπιτήδευτα τις αισθήσεις του ειδικού και του απλού παρατηρητή.
 Θερμά συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές της έκθεσης που είναι ο Δήμος Αρταίων και η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης, αλλά και στους χορηγούς που κάλυψαν μέρος του κόστους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βουλή των Ελλήνων υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται. Συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική επιτροπή της πινακοθήκης, στην κυρία Χριστίνα Μόραλη, καθώς και σε όλα τα στελέχη και τους εξωτερικούς συνεργάτες που εργάστηκαν για την προετοιμασία της.