Γ. Στύλιος: «Η φετινή χρονιά βρίσκει τα σχολεία του νομού Άρτας ενισχυμένα με νέους εκπαιδευτικούς και αναβαθμισμένες δομές ειδικής εκπαίδευσης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Στύλιος: «Η φετινή χρονιά βρίσκει τα σχολεία του νομού Άρτας ενισχυμένα με νέους εκπαιδευτικούς και αναβαθμισμένες δομές ειδικής εκπαίδευσης»

Ο Γιώργος Στύλιος παρευρέθηκε στο πλαίσιο της έναρξης του σχολικού έτους 2022-2023, στο 1ο Γυμνάσιο, το 1ο και 2ο Λύκειο Άρτας, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Πέτα. Ο κ. Υφυπουργός, καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές στο ξεκίνημα του ταξιδιού τους στην γνώση και ευχήθηκε σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε δηλώσεις του, ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στους τρόπους στήριξης της Πολιτείας προς τους εκπαιδευτικούς. Τόνισε πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση της παιδείας στην Άρτα προχωρώντας σε πρόσθετους διορισμούς στην εκπαίδευση και στην δημιουργία δομών ειδικής αγωγής που βοηθούν στην πράξη τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τις οικογένειες τους. Ειδικά για το νομό, χαρακτήρισε ως μία πολύ καλή εξέλιξη το γεγονός πως φέτος στις δομές Πρωτοβάθμιας, και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα βρεθούν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) μόνιμοι νεοδιόριστοι δάσκαλοι και καθηγητές.
Αναλυτικότερα, εξήντα (60) εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια (πενήντα τέσσερεις (54) στην Γενική Εκπαίδευση, ένας (1) στην Μουσική Επιστήμη και πέντε (5) στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση) και άλλοι είκοσι οκτώ (28) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δεκαέξι (16) στην Γενική Εκπαίδευση και δώδεκα (12) στο Μουσικό Σχολείο) ανέλαβαν υπηρεσία με το φετινό πρώτο κουδούνι.
Επιπλέον, η ίδρυση και λειτουργία από αυτή την σχολική χρονιά, στην πόλη της Άρτας, Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λύκειου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ), αποτελεί σημείο αναφοράς για την ειδική εκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα σχολείο με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στο οποίο τοποθετήθηκαν οκτώ (8) νέοι, κατάλληλα καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί.
Ο Γ. Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Το ξεκίνημα μιας σχολικής χρονιάς είναι η αρχή μιας νέας περιόδου μάθησης και δημιουργίας. Ένας νέος λαμβάνοντας νέες γνώσεις, ανεβαίνει ψηλότερα και βλέπει μακρύτερα. Ειδικά φέτος, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία μας ετοιμότερα από ποτέ. Ενισχυμένα με 88 νέους εκπαιδευτικούς, και με καινούργιες δομές ειδικής εκπαίδευσης, που βοηθούν ουσιαστικά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να αποκτήσουν ισότιμη εκπαίδευση και ευκαιρίες. Μετά από περισσότερο από μία δεκαετία χωρίς διορισμούς, η κυβέρνηση όπως είχε δεσμευτεί ενισχύει στην πράξη τα σχολεία μας και στέκεται δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!».