Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της Άρτας

Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της Άρτας. Συνομίλησα με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. Ευχαρίστησα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για την προσφορά τους. Σημείωσα πως η προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στο Νομό και την πόλη της Άρτας είναι διαρκής.
Για αυτό και την επόμενη τετραετία σχεδιάζουμε:
▪️Περισσότερες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
▪️Νέες κλινικές στο Νοσοκομείο
▪️24ωρη λειτουργία του Κ.Υ Άρτας
Στηρίζω το προσωπικό των Μονάδων Υγείας μας με όλες μου τις δυνάμεις. Είμαι δίπλα τους!
 

Δελτίο Τύπου

 

Επίσκεψη του Γιώργου Στύλιου στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Άρτας

 

  • «Προκηρύξαμε 19 Νέες Θέσεις Ιατρών στο Νοσοκομείο της Άρτας»
  • «Προχωράμε στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ με 10.000 νοσηλευτές»
  • «Σχεδιάζουμε την περαιτέρω ενίσχυση των δομών Υγείας της Άρτας με προσωπικό και νέες υποδομές»

 

 

Δομές υγείας της πόλης της Άρτας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος. Ξεκινώντας από το Νοσοκομείο της πόλης, ο κ. Στύλιος συνάντησε τον Διοικητή, καθώς και μέλη του συλλόγου εργαζομένων και ενημερώθηκε για ζητήματα του Νοσοκομείου.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, ο Γιώργος Στύλιος ευχαρίστησε  το νοσηλευτικό αλλά και ιατρικό και λοιπό προσωπικό για την σπουδαία δουλειά που κάνουν και την προσφορά τους.

Παράλληλα επεσήμανε πως σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που βιώσαμε όλοι με την πανδημία, έγιναν βήματα για την ουσιαστική αναβάθμισή της Δημόσιας Υγείας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως: «η προκήρυξη 19 νέων θέσεων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας είναι ένα από αυτά».

Ο κ. Στύλιος υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο της Άρτας ως το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπείρου, έχει ανάγκη από:

  • Επιπλέον προσωπικό.
  • Επέκτασης των κτηριακών υποδομών του.
  • Δημιουργία νέων κλινικών που θα καλύψουν πλήρως όλες τις ανάγκες των πολιτών.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ την επόμενη τετραετίας που προβλέπει: Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000,  ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας. Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης, καθώς και 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.

 

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Άρτας, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Εκεί τόνισε τη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τον ρόλο του Κέντρου Υγείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων της πόλης. Ειδικά στο τομέα των προληπτικών εξετάσεων αλλά και της αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών επικουρικά του Γενικού Νοσοκομείου. Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε: «αποτελεί βασικό στόχο της επόμενης τετραετίας της Νέας Δημοκρατία η ενίσχυσή του με προσωπικό και εξοπλισμό που θα εξασφαλίσει την 24ώρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας».

 

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στις Δομές Υγείας της πόλης ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια πετύχαμε μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ταυτόχρονα να κάνουμε βήματα για την ενίσχυσή του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας μείωσε την ταλαιπωρία των πολιτών. Ενώ με την καθιέρωση του δωρεάν προσωπικού γιατρού και των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ενισχύσαμε τον Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας. Ειδική αναφορά έκανε ο Υφυπουργός και στο ρόλο της Άρτας ως κέντρου Ιατρικών Υπηρεσιών σημειώνοντας: «Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί, εκτός της Άρτας και τους γύρω νομούς, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και η δημιουργία νέων τμημάτων και κλινικών στο Νοσοκομείο είναι απαραίτητη. Εξίσου αναγκαία είναι και η στήριξη με προσωπικό και υλικοτεχνικούς πόρους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ και των Κ.Υ του Νομού της Άρτας. Διεκδικούμε συνεχώς καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Υγείας για τους πολίτες. Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να δίνω αγώνα για τον σκοπό αυτό και την επόμενη τετραετία».