Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άρτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άρτα!
Υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό στην πόλη μας. Περπατήσαμε στο κέντρο και συνομιλήσαμε με πολίτες. Επισκεφθήκαμε το ανακαινισμένο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων και το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας.
Με την επίσκεψη να ολοκληρώνεται με αυτοψία σε αρδευτικά έργα.
Στις κάλπες  της 9ης Ιουνίου οι πολίτες επιλέγουν την ευρωπαϊκή και ισχυρή Ελλάδα! Επιλέγουν τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη δύναμη με πρόγραμμα και θέσεις για την Ευρώπη και με έναν ηγέτη που η φωνή του ακούγεται στην Ευρώπη.
Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη!

Άρτα, 26 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άρτα

 

Στην Άρτα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Μαΐου, Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του Πρωθυπουργού ενόψει των ευρωεκλογών της 9ηςΙουνίου. Ιδιαίτερα ευδιάθετος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περπάτησε στο κέντρο της πόλης, χαιρετώντας και συνομιλώντας με πολίτες πριν κατευθυνθεί στο ανακατασκευασμένο κτίριο των «Παλαιών Δικαστηρίων» στο κέντρο της πόλης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Στύλιο.

Σε αυτό τον χώρο με ξεχωριστή σημασία για την πόλη της Άρτας, ο Πρωθυπουργός  ενημερώθηκε από τον Γιώργος Στύλιο για την προσπάθεια που έγινε για την επαναλειτουργία του. Ο Βουλευτής Άρτας τα τελευταία χρόνια με τις προσπάθειες και τον αγώνα του στη Βουλή πριν το 2019 ανέδειξε το θέμα και μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας διαδραμάτισε βασικό ρόλο ώστε να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η εργολαβία.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το 2020 ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Σήμερα το κτίριο είναι λειτουργικό κα έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες των Δικαστηρίων της Άρτας. Ανάγκες αυξημένες, ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση της Άρτας σε κέντρο απονομής δικαιοσύνης με τον «Νέο Δικαστικό Χάρτη» που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε πριν λίγες ημέρες.

Η επόμενη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας, γνωστό στους κατοίκους της Άρτας γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Εκεί ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτό. Ο Γιώργος Στύλιος επεσήμανε πως είναι από τα λίγα αρχαία θέατρα που βρίσκονται εντός αστικού ιστού, γεγονός που σχολίασε και ο Πρωθυπουργός. Ενώ έγινε λόγος και για τις προσπάθειες ανάδειξης του μνημείου και της ανάγκης συνέχισής τους.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην πόλη της Άρτας ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στο αρδευτικό έργο κοντά στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας. Ένα έργο κόστους 2,2 εκατ. ευρώ που αποτελείται από τρεις διώρυγές συνολικού μήκους 3.300 μέτρων και που αρδεύει μια έκταση άνω των 18.000 στρεμμάτων στη Ζώνη του ΤΟΕΒ Αράχθου.

Το έργο αποτελεί ένα από τα δέκα έργα, συνολικά προϋπολογισμού 16.2 εκ.€, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Νομό της Άρτας και εκτελούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Έργα που ξεκίνησαν να υλοποιούνται όταν Υφυπουργός ήταν ο Γιώργος Στύλιος και που όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός αποτελούν βασικές υποδομές για την καλύτερη διαχείριση του νερού και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του πρωτογενή μας τομέα.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα και την ολοκλήρωσή της, ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Άρτα είχε ιδιαίτερο συμβολισμό. Δίνει τον τόνο για τη μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όταν οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη για να αποφασίσουν το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εκεί η Νέα Δημοκρατία, η μόνη δύναμη με πρόγραμμα και θέσεις αλλά και με έναν ηγέτη που η φωνή του ακούγεται στην Ευρώπη, αποτελεί τη μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί την ισχυρή και ευρωπαϊκή Ελλάδα».