Στην Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που η Δ.Ε.Ε.Π συνδιοργάνωσε με τις ΔΗΜ.Τ.Ο και την ΟΝΝΕΔ Άρτας

Στην Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που η Δ.Ε.Ε.Π συνδιοργάνωσε με τις ΔΗΜ.Τ.Ο και την ΟΝΝΕΔ Άρτας μαζί με την ευρωβουλευτή και καλή φίλη Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Ευχαριστώ την ΟΝΝΕΔ που τίμησε τη προσφορά μου ως Πρόεδρου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Αυτή η βράβευση έρχεται μετά από την εμβληματική μεταρρύθμιση που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πράξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.
Την αφιερώνω σε όλους τους ΔΑΠίτες και τους ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς μου που μαζί πετύχαμε να γίνει μέρος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Προχωράμε τώρα με την ίδια αποφασιστικότητα στις νέες μάχες για την πατρίδα. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στις ευρωεκλογές!

Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός Γιώργου Στύλιου στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας Άρτας

 

Στην κοινή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Δ.Ε.Ε.Π με τις ΔΗΜ.Τ.Ο. Άρτας και την ΟΝΝΕΔ Άρτας παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναφορά στα φοιτητικά του χρόνια και στην περίοδο που διετέλεσε Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο, όπως τη χαρακτήρισε, «γεμάτη από μάχες ιδεών. Με το όραμα και την ελπίδα μιας Ελλάδας διαφορετικής, με περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές για όλους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νίκες της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εθνικές και αυτόδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως: «πετύχαμε να γίνει «μπλε» ο Νομός και πως εισερχόμαστε σε μια νέα μάχη, αυτή των ευρωεκλογών. Ένα αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας».

Στη συνέχεια ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στο έργο και τις πράξεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτούς τους πρώτους μήνες της νέας της θητείας. Στη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών με τις αυξήσεις που έλαβαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, την εισαγωγή του bonus παραγωγικότητας στο δημόσιο, αλλά και τη νέα αύξηση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 5% που προγραμματίζεται για τον Απρίλιο και έρχεται μετά από δύο συνεχόμενες αυξήσεις το 2023 και το «ξεπάγωμα» των τριετιών.

Εστίασε, επιπλέον στη μεγάλη δέσμευση της Νέα Δημοκρατίας για αυτήν την τετραετία, την ενίσχυση της Υγείας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μάλιστα ο κ. Στύλιος υπογράμμισε πως στην Άρτα αυτή η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει. Σημειώνοντας πως από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα με συνεχή προσπάθεια και παρεμβάσεις πετύχαμε να προκηρυχθούν:5 vέες θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο μας τον Μάρτιο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2023 η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας της συνεργασίας του Νοσοκομείου με τέσσερεις γιατρούς και τον Ιούλιο είχαν προκηρυχθεί ακόμα δύο θέσεις. Την ίδια στιγμή πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 2,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών και την απόκτηση νέου εξοπλισμού για το Νοσοκομείο της Άρτας.

Ο Γιώργος Στύλιος σημείωσε πως στη μάχη για την ενίσχυση της υγείας όπως και για τη στήριξη των παραγωγών της Άρτας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αφού έκανε πρώτα λόγο για τις άμεσες λύσεις που προσέφερε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κόστους της Ενέργειας, όπως η μειωμένη τιμή της κιλοβατώρας και η προκαταβολή του αγροτικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, στη συνέχεια σημείωσε τις πρωτοβουλίες στήριξης που αφορούν και τους παραγωγούς του της Άρτα.

Υπογράμμισε πως «η μείωση του κόστους παραγωγής θα επιτευχθεί μέσα από τα έργα υποδομής που υλοποιούνται και προχωρούν στο τόπο μας». Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη τετραετία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνολικά: 10 αρδευτικά έργα με προϋπολογισμού που ξεπερνά τα  €16 εκ. Αντίστοιχα έχει αρχίσει η παράδοση συνολικά 20 έργων αγροτικής οδοποιίας και στους 4 Δήμους της Άρτας με προϋπολογισμό €7,4 εκ. Ενώ στο θέμα της στήριξής των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, σημείωσε πως πιστώθηκαν στις αρχές Μαρτίου €2,7 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς των καλλιεργητών για ζημιές του 2023.

Μένοντας στο θέμα των υποδομών ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως: «ο Νομός έχει ανάγκη από υποδομές για να αναπτυχθεί και πως από τον Μάιο του 2023 δίνει τη μάχη και διεκδικεί όσα αξίζει ο Νομός». Αυτή η προσπάθεια αποδίδει ήδη καρπούς. Το ΚΕΝ Άρτας, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Στην παιδεία, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και ενισχύεται, ενώ ενισχύθηκαν με νέο εξοπλισμό επτά σχολικές μονάδες του Νομού. Επιπρόσθετα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 148.000 ευρώ για άμεσα έργα συντήρησης του κτιρίου των δικαστηρίων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Στύλιος σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία εργάζεται σταθερά και τολμηρά για μια Ισχυρή Ελλάδα. Τονίζοντας πως η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ διαφορετική από αυτή του 2019. Έχοντας ανακτήσει την Επενδυτική βαθμίδα, πρωταγωνιστώντας στη ψηφιακή μετάβαση, προσελκύοντας άμεσες ξένες επενδύσεις που ξεπέρασαν τα €7 δις και μειώνοντας την ανεργία κάτω από 10% -για πρώτη φορά από το 2010.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κ. Στύλιος τιμήθηκε από την ΟΝΝΕΔ Άρτας για την προσφορά του στις μάχες της παράταξης ως πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από το Νομό.