Στην Ολομέλεια της Βουλής για την απόκτηση 7 νέων Canadair

Στη Βουλή μίλησα για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με την αγορά 7 νέων αεροπλάνων Canadair!
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη τη δέσμευσή του και εξασφαλίζει πως οι πιλότοι μας θα έχουν το πιο σύγχρονο μέσο αεροπυρόσβεσης στη διάθεσή τους.
Με το πρόγραμμα AIGIS ύψους €2,1 δις εξασφαλίζει πως το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα έχει τα πιο σύγχρονα μέσα στη διάθεσή του
Δράσεις ενός ολιστικού σχεδίου, με ένα στόχο: Να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες και τον φυσικό πλούτο της πατρίδας.

 

 

 

Άρτα, 22 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου

 

Ο Γιώργος Στύλιος στην Ολομέλεια της Βουλής για την απόκτηση 7 νέων Canadair

 

 

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος αναφορικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει την απόκτηση επτά νεών αεροσκαφών Canadair, τύπου DCH 515, από τη Χώρα μας. Η απόκτηση των πέντε αεροσκαφών θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από εθνικούς πόρους, ενώ για τα άλλα δύο η Ελλάδα εξασφάλισε πόρους από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ResEU.

 

Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως με την παραγγελία των νεών αεροσκαφών προχωράμε σε ένα αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Μίλησε μάλιστα για ένα νομοσχέδιο πάνω απ’ όλα πατριωτικό, σημειώνοντας πως: «το αληθινά πατριωτικό καθήκον αυτή την στιγμή που αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κλιματική κρίση είναι η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας».

 

Επιπλέον, ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη βάση των Canadair την Ελευσίνα το περασμένο καλοκαίρι. Όταν ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση απόκτηση νέων πτητικών μέσων, τονίζοντας πως είναι καθήκον της ελληνικής πολιτείας να εξασφαλίσει στους πιλότους μας το πιο σύγχρονο αεροσκάφος. Μια δέσμευση πλέον βαίνει προς υλοποίηση. Απόδειξη, όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Στύλιος, της νέας πολιτικής κουλτούρας αξιοπιστίας και συνέπειας, που χτίζει η Νέα Δημοκρατία.

 

Πέραν των Canadair που αποτελούν την αιχμή του δόρατος του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η Χώρα μας, όμως, πλέον διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για την πολιτική προστασία. Ο κ. Στύλιος σημείωσε πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε ένα καινούργιο Υπουργείο, αυτό της Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνο για να δώσει αυτή τη μάχη. Και ταυτόχρονα φρόντισε να το εξοπλίσει κατάλληλα, υλοποιώντας το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, με πόρους άνω των €2 δις. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτού του είδους, που εκτός από νέα αεροσκάφη, περιλαμβάνει: την αγορά ελικοπτέρων, αμφίβιων και πλωτών μέσων, καθώς και την προμήθεια περισσότερων από 1000 πυροσβεστικών οχημάτων.

 

Τέλος, ο κ. Στύλιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία της ενίσχυσης του πυροσβεστικού σώματος με επιπλέον προσωπικό. Όπως και στην έμφαση που πρέπει να δοθεί και στη συνεχή και σύγχρονη εκπαίδευσή του έτσι ώστε οι πυροσβέστες μας να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες. Ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται η εισαγωγή μια νέας αποτελεσματικότερης προσέγγισης στην πολιτική προστασία. Να γίνει βίωμα όλων των πολιτών η πρόληψη και να μάθουμε ως κοινωνία να προλαμβάνουμε την καταστροφή και όχι απλώς να την αντιμετωπίζουμε ή να τη διαχειριζόμαστε. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή τους, κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που αφορά το μέλλον της πατρίδας.