Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και καλό φίλο Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και καλό φίλο Κώστα Τσιάρα! 
Συζητήσαμε για:
  • Τις προτεραιότητες του Υπουργείου για τον πρωτογενή τομέα.
  • Τις μεταρρυθμίσεις στον ΕΛΓΑ, στους ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ και τα έργα ψηφιοποίησης του ΥΠΑΑ.

Τον ενημέρωσα για τα βήματα προόδου που είχαν γίνει κατά τη θητεία μου σε αυτούς τους τομείς και για την εισαγωγή καινοτομιών όπως ο «ηλεκτρονικός φάκελος». 

Υπογράμμισα την ανάγκη περαιτέρω ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης του  πρωτογενή τομέα.
Αναφερθήκαμε και στα θέματα της Άρτας:
  • Την ανάγκη για περισσότερες αγροτικές υποδομές όπως αρδευτικά έργα και οδοποιίες.
  • Την αναγνώριση του ακτινιδίου ως Π.Ο.Π.
  • Τη δημιουργία παραρτήματος ερευνητικού ινστιτιούτου για τα εσπεριδοειδή.
  • Τα τρέχοντα ζητήματα των παραγωγών

Η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα της Άρτας είναι μια συνεχής προσπάθεια. Μια μάχη που δίνω και θα δίνω πάντα δίπλα στους παραγωγούς!

 

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Γιώργου Στύλιου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχε ο Γιώργος Στύλιος με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Αφού του ευχήθηκε αρχικά καλή επιτυχία, επισημαίνοντας πως θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί, ο κ. Στύλιος, στη συνέχεια συζήτησε με τον Υπουργό τις προτεραιότητές του Υπουργείου για τα θέματα του πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκαν, συγκεκριμένα, στις μεταρρυθμίσεις του ΕΛΓΑ, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ και στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου. Ο κ. Στύλιος ενημέρωσε τον Υπουργό για τα βήματα προόδου που είχαν γίνει στα εν λόγω θέματα κατά την θητεία του καθώς και για δράσεις όπως ο «ηλεκτρονικός φάκελος». Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση του πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά του.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Άρτας συζήτησε με τον κ. Τσιάρα για τις αγροτικές υποδομές που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και για τον μελλοντικό προγραμματισμό τους. Ειδικά για την Άρτα σημείωσε την ανάγκη νέων αρδευτικών έργων που θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού αλλά και πρόσθετων έργων αγροτικής οδοποιίας. Έκανε λόγο, επίσης, για την προσπάθεια αναγνώρισης του ακτινιδίου της Άρτας ως Π.Ο.Π και τη δημιουργία ενός παραρτήματος ινστιτούτου για τα εσπεριδοειδή στην Άρτα. Τέλος, συζήτησε με τον κ. Τσιάρα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν του γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς του Νομού.