Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, που με εμπιστεύθηκαν και εξέλεξαν Πρόεδρό της

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, που με εμπιστεύθηκαν και εξέλεξαν Πρόεδρό της. Ευχαριστώ από καρδιάς και τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική του πρόταση! Δεσμεύομαι να εργαστώ με συνέπεια για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στηρίζοντας την προσπάθεια για μια Ελλάδα παραγωγική και ανταγωνιστική. Δίπλα στους πολίτες!

Άρτα, 8 Ιουλίου 2024

 

Δελτίο Τύπου

Ο Γιώργος Στύλιος νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

 

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 4 Ιουλίου, ο Γιώργος Στύλιος εξελέγη Πρόεδρος  της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής Άρτας προτάθηκε για τη συγκεκριμένη θέση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αποτελεί μια από τις έξι Διαρκείς Επιτροπές του Κοινοβουλίου. Αρμόδια για τα θέματα που αφορούν: τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μάλιστα κύριο αντικείμενό της αποτελεί η επεξεργασία των νομοθετημάτων που αυτά εισηγούνται στη Βουλή. Γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη στενή συνεργασία μεταξύ του Προέδρου της και των εκάστοτε Υπουργών.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία μεταξύ άλλων καθορίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιλέγει τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την εκλογή του, ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που με εμπιστεύθηκαν. Ευχαριστώ από καρδιάς και τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμητική του πρόταση. Δεσμεύομαι να εργαστώ με συνέπεια για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως βασικός του στόχος είναι να συμβάλει μέσα από το έργο της επιτροπής στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Σημειώνοντας πως: «εργαζόμαστε για μια Ελλάδα παραγωγική και ανταγωνιστική. Είμαστε δίπλα στους πολίτες».