Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε στην Άρτα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχηγό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κ.κ. Βαρθολομαίο!

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε στην Άρτα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχηγό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κ.κ. Βαρθολομαίο!
Ακολουθεί ο σύντομος χαιρετισμός-καλωσόρισμά που του απηύθυνα κατά την υποδοχή του στην πόλη και τον Νομό μας:
«Παναγιώτατε, καθε συνάντησή μαζί σας είναι πολύτιμη! O λόγος, η πραότητα, η συγκρότησή σας, ο υποδειγματικός βίος και η σοφία σας μου αφήνουν πάντοτε, ένα ισχυρό αποτύπωμα.
Είναι, όμως ξεχωριστή τιμή -και ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μου- να σας καλωσορίζω στην Άρτα και την Ήπειρο. Στην Άρτα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, της Αγίας Θεοδώρας και του Μάξιμου του Γραικού. Η παρουσία σας ανάμεσά μας αποτελεί ευλογία και πηγή έμπνευσης!
Η Άρτα στην πολυαιώνια ιστορία της, στάθηκε φάρος Πίστης. Ταυτόσημη με σπουδαίες μορφές της Ορθοδοξίας, περίφημη για τα βυζαντινά της μνημεία, την Παρηγορήτισσα, την Παναγιά των Βλαχερνών, την Κόκκινη Εκκλησιά! Ένας τόπος πνευματικός, που όλοι εμείς, οι Αρτινές και οι Αρτινοί, μεγαλώσαμε, στη σκιά της Ορθοδοξίας, σας υποδέχεται με σεβασμό.
Η προσφορά και η διακονία σας, μας υπενθυμίζει τη σημασία της ειρήνης και της αγάπης! Αξίες που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη να εμπεδώσει και να διαφυλάξει. Ο επίκαιρος λόγος σας και το έργο σας αναφορικά με το περιβάλλον, στο «έργάζεσθαι» και «φυλάσσειν» της κτίσεως. Η αφοσίωση σας στη Χριστιανοσύνη! Οι άοκνες προσπάθειες σας για την ενότητα της Εκκλησίας και τη διατήρηση των παραδόσεων μας. Ο ρόλος σας ως συμβόλου του Έθνους και της ταυτότητάς μας, μας συγκινεί, μας εμπνέει, μας δίνει δύναμη!
Παναγιώτατε, η πνευματική σας καθοδήγηση στο τιμόνι της Ορθοδοξίας, ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την Πίστη και την Αδελφοσύνη μας. Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και συνέχιση του πολύτιμου έργου σας.
Καλώς ήρθατε!»