Με τον  Ιάπωνα Πρέσβη και τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου, στη Βουλή Tων Ελλήνων

Με τον  Ιάπωνα Πρέσβη και τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου, στη Βουλή των Ελλήνων!
▪️ Καλωσόρισα ως Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιαπωνικής Βουλής.
▪️Είχα τη χαρά να τους απονείμω εξ ονόματος του Προέδρου της Βουλής μια κασετίνα με αναμνηστικά νομίσματα που απαθανατίζουν την επέκταση του Ελληνικού Κράτους. Δώρο φιλίας από την Ελλάδα στην Ιαπωνία!
▪️Τόνισα πως η επίσκεψή τους μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε το πλήρωμα και τον Πλοίαρχο του «Tokei Maru», του Ιαπωνικού πλοίου που το 1922 διέσωσε από το λιμάνι της φλεγόμενης Σμύρνης εκατοντάδες Έλληνες και Αρμένιους.
▪️Υπογράμμισα πως το 2024 είναι «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού», για τις δύο χώρες. Μια ευκαιρία για ακόμα πιο στενή οικονομική, διπλωματική και πολιτιστική συνεργασία.
▪️Τέλος, επεσήμανα τη σημασία που η Ελληνική Κυβέρνηση αποδίδει στην προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη των εμπορικών μας σχέσεων με την Ιαπωνία! Γεγονός που υπογράμμισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Τόκιο τον Ιανουάριο του 2023!

Δελτίο Τύπου

Υποδοχή από τον Γιώργο Στύλιο των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιαπωνικής Βουλής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου είχαν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ιαπωνίας (ΚΟΦ) στη Βουλή των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΟΦ, Γιώργος Στύλιος, υπογράμμισε το εξαιρετικό πολιτικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες. Ιδίως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τόκυο τον Ιανουάριο του 2023. Ενώ συμπλήρωσε πως αποτελεί βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης αυτό το θετικό κλίμα να μεταφερθεί και στις οικονομικές σχέσεις των δύο Χωρών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών που φέτος συμπληρώνουν 125 χρόνια. Μάλιστα έκανε και ειδική αναφορά στο γεγονός πως το 2024 έχει ανακηρυχθεί έτος «Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας -Ιαπωνίας». Κάτι που υπογράμμισε  με τη σειρά του και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου, κ. Takaaki Katsumata. Ο Ιάπωνας Βουλευτής αφού ευχαρίστησε τον κ. Στύλιο για την υποδοχή, σημείωσε τις μεγάλες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες,

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που η γεωγραφική θέση της Ελλάδας προσφέρει και που την καθιστούν κόμβο logistics και διασύνδεσης με τις αγορές των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και προνομιακό χώρο επενδύσεων υπογράμμισε ο Γιώργος Στύλιος. Απαρίθμησε, επιπρόσθετα, τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για την  προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Επισημαίνοντας τις ευκαιρίες για επενδύσεις στους τομείς της αγροδιατροφής, της τεχνολογίας, της κυβερνοασφάλειας και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας-Ιαπωνίας, Γιώργος Στύλιος, προσέφερε, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αναμνηστική κασετίνα νομισμάτων στον επικεφαλής της Ιαπωνικής Αντιπροσωπείας.