Παρευρέθηκα και απεύθυνα χαιρετισμό, στο Διεθνές Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Παρευρέθηκα και απεύθυνα χαιρετισμό, στο Διεθνές Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα «Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές».
Η ιστορική αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων φιλοξένησε το Συνέδριο αυτό που συνεχίζει μια μακρά παράδοση εξωστρέφειας της Ορθόδοξης Θεολογίας
Με σύγχρονες προσεγγίσεις, όπως το όραμα του «Πράσινου Πατριάρχη» Βαρθολομαίου, η Ορθόδοξη Θεολογία δίνει απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις.
 

Άρτα, 28.10.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Γιώργος Στύλιος απηύθυνε χαιρετισμό στο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Ο Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων,  απηύθυνε χαιρετισμό στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2024, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διοργανώθηκε από τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ο Βουλευτής ΝΔ υπογράμμισε τον επίκαιρο χαρακτήρα του θέματος του Συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισε ως μία πολύτιμη ευκαιρία για σκέψη και διαβούλευση. Όπως τόνισε, «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο θεολογικός λόγος δεν μπορεί να παραμείνει εσωστρεφής. Οφείλει να αντανακλά τις προκλήσεις της εποχής μας, από την κλιματική αλλαγή και την προσφυγική κρίση έως τα σύνθετα ηθικά ερωτήματα που θέτουν η τεχνητή νοημοσύνη και οι εξελίξεις στη βιοηθική»

Σημείωσε ειδικά ότι η σύνδεση της Ορθοδοξίας με τον δημόσιο και πολιτικό λόγο ενισχύεται και μέσω θεσμών, όπως η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), στην οποία η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ενεργά.

Ο Γιώργος Στύλιος ανέφερε ότι ο διάλογος της Ορθοδοξίας με τον σύγχρονο κόσμο αποτελεί μία πράξη αυτοκριτικής και για την Εκκλησία. Έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία  στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του συμβολή ως «πράσινου Πατριάρχη» στη σύνδεση της Ορθοδοξίας με κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας, σημείωσε πως θρησκεία και επιστήμη χρειάζονται η μία την άλλη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, του οποίου τα πορίσματά θα εμπλουτίσουν τον θεολογικό διάλογο και θα αναδείξουν τον καίριο ρόλο της Ορθοδοξίας σήμερα.