Πρώτη προτεραιότητα η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Άρτας

Έχω συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και με απλούς πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας στην περιοχή μας. Οφείλω, από την πλευρά μου, να χτυπήσω το καμπανάκι προς όλες τις κατευθύνσεις και να πιέσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων που έχουν σχέση με την υγεία των κατοίκων του νομού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις:

  • Υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων ιατρών σε αρκετές κλινικές του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία.
  • Λόγω της έλλειψης ειδικευμένων ιατρών καθίσταται δύσκολη η λειτουργία του νοσοκομείου στις εφημερίες. Αυτό έχει σαν συνέπεια την υποχρεώση αγροτικών ιατρών να ασχοληθούν με περιστατικά για τα οποία δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση και την καθυστέρηση στην διεκπεραίωση των περιστατικών
  • Με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας σε έκτακτα περιστατικά καλείται το ΕΚΑΒ το οποίο εδρεύει στην Άρτα και, εκ των πραγμάτων, χρειάζεται διπλάσιος χρόνος για την διακομιδή ενός περιστατικού στο νοσοκομείο
  • Υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη στοιχειώδους ιατρικού εξοπλισμού στα περιφερειακά ιατρεία (απλά χειρουργικά εργαλεία π.χ.σετ συρραφής τραυμάτων, οξυγόνο, ηλεκτροκαρδιογράφος, απινιδιστής,)
  • Υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού για ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς και για έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις ασθενών
  • Δεν γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων στο τμήμα των τακτικών περιστατικών στο νοσοκομείο
  • Η εξυπηρέτηση των ασθενών για εξετάσεις υπέρηχου μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και ένα μήνα. Ο αξονικός ψηφιακός μαστογράφος δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.
  • Μη καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού για την περίοδο Νοεμβρίου 2011 – Μαρτίου 2012

Οι πολίτες της Άρτας, σίγουρα, στην καθημερινότητά τους βιώνουν τα παραπάνω προβλήματα και δεν εξυπηρετούνται. Η διοίκηση του Νοσοκομείου αδρανεί και η προβληματική αυτή κατάσταση διαιωνίζεται. Ευθύνες υπάρχουν διαχρονικά. Ταυτόχρονα, τεράστια ποσά δαπανώνται άσκοπα από το δημόσιο για τον τομέα της υγείας, για τον οποίο καθημερινά ακούμε περιστατικά σπατάλης και κακοδιαχείρισης.

Η διαπίστωση των προβλημάτων δε τα λύνει αυτόματα. Όταν, όμως, ένα πρόβλημα κοινοποιείται, σίγουρα ευαισθητοποιούνται περισσότεροι. Πολύ περισσότερο, μπροστά στους κινδύνους που εγκυμονεί η διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος για την υγεία μας, για την υγεία των παιδιών μας. Η προσπάθεια για την εξυγίανση, τη σωστή κατανομή των δημόσιων πόρων και τη βελτίωση της περίθαλψης στο νομό μας πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα. Είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Να πούμε αλήθειες και, φυσικά, να έχουμε απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας.

Γιώργος Στύλιος

Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Άρτας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *