Συμπαραστέκομαι στους συμπολίτες μας και διαμαρτύρομαι για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011

«Ο Δήμος Άρτας να τους παρέχει υποστήριξη»
Η παρουσία μου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Άρτας στις 21-11-2011, έχει μοναδικό σκοπό τη συμπαράσταση μου στους Αρτινούς συμπολίτες μας που δεν μπορούν πραγματικά να πληρώσουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε),είναι μέτρο άδικο και ισοπεδωτικό, διότι επιβάλλεται τους πολίτες με βάση τον τόπο κατοικίας τους και όχι με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τα εισοδήματά τους. Δεν μπορεί η ποινή να είναι η διακοπή της παροχής ρεύματος.
Αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά και δεν έδωσε καμία δυνατότητα προετοιμασίας των πολιτών ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο για την κάθε ελληνική οικογένεια. Η κυβέρνηση απέτυχε να εισπράξει το ενιαίο τέλος ακινήτων (ΕΤΑΚ) για τα έτη 2009 και 2010. Η αποτυχία αυτή οδήγησε στο συγκεκριμένο μέτρο. Για ακόμα μια φορά το ΠΑΣΟΚ πλήττει τους πολλούς και τους μικρούς.
Πρόκειται για ένα μέτρο που αμφισβητείται η νομιμότητά του. Ο δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας έχει προσφύγει για αυτό το λόγο στο συμβούλιο της επικρατείας και αναμένεται η έκδοση απόφασης.
Ο δήμος της Άρτας οφείλει άμεσα να συμπαρασταθεί στους συμπολίτες μας, προσφέροντάς τους τεχνική βοήθεια για τη διόρθωση των λαθών όπου αυτά υπάρχουν και νομική υποστήριξη για όποιον αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και μέριμνα για αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *