Ο ΥφΑΑΤ κ. Γιώργος Στύλιος μετέβηκε στη Ρόδο για την 11η Συνδιάσκεψη σχετικά με την ΚΑΠ

Στην τεράστια ευκαιρία που έχει η χώρα μας να εκμεταλλευτεί τα περίπου 102 δισ. ευρώ τα οποία θα πέσουν στην ελληνική αγορά την επόμενη εξαετία μέσω της νέας ΚΑΠ, του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αναφέρθηκε , μεταξύ άλλων, Ο ΥφΑΑτ και Βουλευτής Άρτας με τη ΝΔ κ. Γιώργος Στύλιος, μιλώντας στην 11η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν υπέστη μείωση στον προϋπολογισμό της ΚΑΠ, κάτι το οποίο αποτελεί μια προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας.

Στην ομιλία του στάθηκε και σε ένα από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια η ελληνική αγροτική οικονομία, που δεν είναι άλλο από τον κατακερματισμό του κλήρου. Ο μέσος όρος του κλήρου στη χώρα μας είναι περίπου στα 15 στρέμματα, όταν ο μέσος όρος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πάνω από 150 στρέμματα.

Τέλος, ο ΥφΑΑτ έκανε αναφορά σε ένα ακόμη θέμα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση η Κυβέρνηση. Στην Κλιματική Κρίση η οποία συνιστά μια μεγάλη πρόκληση. Η ΚΑΠ επιδιώκει να συναντήσει την Πράσινη Συμφωνία 2020-2030 και να συμπορευτούν τα επόμενα χρόνια.