«Πάντα Παρών!» Άρθρο μου στο The President.gr

«Πάντα Παρών!» Άρθρο μου στο The President.gr

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο συμπίπτει με το ορόσημο των 50 χρόνων της. Πέντε δεκαετίες προσφοράς στην Πατρίδα. Δίπλα στους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες. Στηρίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα και δίνοντας τη μάχη για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα. Παρών σε όλα συνέδρια της ΝΔ από το 1994 και αυτό τον Απρίλιο θα είμαι εκεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή. Υπηρετώντας τις αξίες του υπεύθυνου πατριωτισμού, της οικογένειας και της ορθοδοξίας όπως όρισε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πάντα Παρών!

Εδώ και 35 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία, έζησα από κοντά τις μεγάλες στιγμές της παράταξης. Στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ μου εμπιστεύτηκε τη θέση του Προέδρου, δίπλα στον Κώστα Καραμανλή στην ανασυγκρότηση της ΝΔ, στη Βουλή στις μάχες με τον Αντώνη Σαμαρά για να κρατήσουμε τη Χώρα όρθια στην Ευρώπη και, τέλος, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπηρετώντας το σχέδιο για μια Ελλάδα ισχυρή.

Παρών σε όλα τα Συνέδρια της ΝΔ από το 1994, αντιλήφθηκα την πραγματική δύναμή της παράταξης που επέλεξε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Υπηρετώντας τις αξίες του υπεύθυνου πατριωτισμού και το κοινό καλό ακριβώς όπως όρισε στην ιδρυτική της διακήρυξη, ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, σύγχρονο, πατριωτικό, φιλελεύθερο και καινοτόμο, η Νέα Δημοκρατία πέτυχε να εγγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη δημιουργίας, πάντα σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της υστέρησης και της συντήρησης. 

Η αληθινά προοδευτική δύναμη, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και συγκρούστηκε με τον κρατισμό, πετυχαίνοντας να βάλει τέλος στο μονοπώλιο του Κράτους στην ενημέρωση και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το κόμμα που εργάστηκε και εργάζεται για να προσφέρει στους πολίτες περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες.

Πιστή στο όραμα μιας Ελλάδας σύγχρονης και ευρωπαϊκής, η Νέα Δημοκρατία προσέλκυσε στις τάξεις της την πλειοψηφία της νεολαίας της πατρίδας μας. Κέρδισε τη διαχρονική υποστήριξη των φοιτητών και των νέων επιστημόνων. Πέτυχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ να είναι από τις πλέον ισχυρές και μακροβιότερες πολιτικές νεολαίες.

Δύναμη σταθερότητας που έδωσε μάχες για να αποκτήσει η Ελλάδα της θέση που της άξιζε ως ισότιμο και ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και διακήρυξε χωρίς φόβο πως ανήκουμε στη Δύση. Στη Δύση του Ορθολογισμού, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των αξιών του Διαφωτισμού.

Το φετινό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τα 50 χρόνια συνεχούς και αδιάληπτης παρουσίας της μεγάλης παράταξης στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας. Περίοδος με μεγάλες νίκες, όταν φτάσαμε να συγκεντρώνουμε στις εθνικές εκλογές ποσοστά που ξεπερνούσαν το 45%, αλλά και με απογοητεύσεις, δοκιμασίες και δύσκολες αποφάσεις. Σε όλο αυτό το διάστημα, πιστή στις αρχές του διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών, η Παράταξή μας άλλαξε. Δυνάμωσε, οργανώθηκε, αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και πέτυχε να συνδυάσει τις αξίες του πατριωτισμού, της οικογένειας και της ορθοδοξίας, με το όραμα μιας Ελλάδας εξωστρεφούς που αγκαλιάζει τις νέες ιδέες και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Είναι η δύναμη που στηρίζει τους αγρότες, εκφράζει τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Το κόμμα που μάχεται για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της παραγωγής, της ανταγωνιστικότητας, και αναβαθμίζει συνεχώς την ελληνική οικονομία. Η υπεύθυνη δύναμη που επενδύει στον πραγματικό πλούτο της Πατρίδας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την εξειδίκευση και την καινοτομία. Στο Συνέδριο της ΝΔ του Απριλίου, μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη γείωσή μας με την κοινωνία και τη στράτευσή μας στον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό. Να επιβεβαιώσουμε την πορεία μας, σταθερά, τολμηρά και πάντα μπροστά για μια Ισχυρή και Παραγωγική Ελλάδα.