Συνέντευξη στον Μαχητή Άρτας: «Δεν περνάνε πλέον τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις»

εφημερίδα : μαχητής Άρτας

Συνέντευξη στο «Μ» έδωσε ο  υποψήφιος βουλευτής Άρτας με το κόμμα της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος τονίζοντας τα εξής:

ΕΡ. Τι σαν λένε οι Αρτινοί;
ΑΠ. Είναι λογικό οι συμπολίτες μας ανησυχούν για το μέλλον. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι απογοητευμένοι και δεν ελπίζουν. Δικαίως, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους πολιτικούς. Καταδικάζουν το πολιτικό σύστημα – ειδικά τους παλιούς πολιτικούς – την οικογενειοκρατία. Συμφωνούν ότι η νοοτροπία που έφερε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά αλλοτρίωσε και κατέστρεψε τη χώρα. Ξέρουν όλοι ότι η λογική της λιγότερης προσπάθειας και της αδιαφορίας έφερε τη χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση. Ομολογούν ότι έχει καταστραφεί η παραγωγική βάση. Ειδικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν ζήσει πάνω τους την κοροϊδία με τις ψεύτικες αποζημιώσεις. Δυστυχώς πολλοί κατά το παρελθόν κάνανε ψηφοθηρία εκμεταλλευόμενοι τους αγρότες της Άρτας. Τους δώσανε λίγα και αυτοί πήραν πάρα πολλά.
Οι συμπολίτες μας τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους τις εκφράζουν με έντονο τρόπο και με οργή. Δυστυχώς υπάρχουν πολιτικοί και μάλιστα νέοι οι οποίοι ακόμα και σήμερα μπαίνουν στην πολιτική από συμφέρον και μόνον. Θέλω να πιστεύω ότι η αγανάκτηση των συμπολιτών μας τους θα απομονώσει. Οι συμπολίτες μας ζητούν λίγα και καθαρά λόγια. Θέλουν ανθρώπους με γνώση, διαφάνεια, περισσότερη δράση και αποτελέσματα.

ΕΡ. Γιατί πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές;
ΑΠ. Ο λαός μας το 2009 πίστεψε κούφιες υποσχέσεις και το πλήρωσε ακριβά. Τα τελευταία δύο χρόνια του είπαν πολλές φορές ότι τον έσωσαν και του δημιούργησαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνη ηγεσία και καθαρές λύσεις. Σήμερα έχουμε ανάγκη από σταθερότητα και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική. Ο ελληνικός λαός ζητά λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του. Θέλει να σταματήσει η κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα και να ξεπεράσουμε την κρίση. Μια σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με καθαρή πλειοψηφία μπορεί να τα καταφέρει. Θα το αποδείξει ο ελληνικός λαός με την υπερψήφιση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές.

ΕΡ. Γιατί να πιστέψει κάποιος εσάς τη Ν.Δ. και να σας εμπιστευθεί;
ΑΠ. Βρεθήκαμε εδώ από τα απίστευτα λάθη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Παπανδρέου και του Βενιζέλου. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ότι όλα χάθηκαν. Παίζουν με την αγωνία του κόσμου. Κερδοσκοπούν στην κρίση και επενδύουν στην απελπισία των ελλήνων.
Μην τους πιστεύετε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος από την αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009. Δυστυχώς, για όλους μας, όλες του οι προβλέψεις, για την οικονομία και το μνημόνιο επιβεβαιώθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ με τις λανθασμένες επιλογές του μας οδήγησε ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν στο Ζάππειο Ι και επικαιροποιήθηκαν στο Ζάππειο ΙΙ. Ποτέ ξανά στο παρελθόν αντιπολίτευση δεν διατύπωσε τόσο σαφείς και συγκεκριμένες λύσεις. Τότε κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία. Τα ΜΜΕ αμφισβητούσαν κάθε πρόταση της. Πριν από λίγους μήνες ζητούσαν από τον Αντώνη Σαμαρά να μπει στην κυβέρνηση και να βοηθήσει. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς το έπραξαν με αίσθημα ευθύνης, διότι εκείνη τη στιγμή κινδύνευσε, με την απόφαση Παπανδρέου, η θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Δεν είναι όλα τα κόμματα το ίδιο. Η Νέα Δημοκρατία, μέσα στο χρόνο, έχει αποδείξει ότι υπηρετεί πιστά το εθνικό συμφέρον. Οι πολιτικοί χρειάζονται την κριτική διότι είναι εκτεθειμένοι στον κόσμο. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να λειτουργούν ανοικτά, δημόσια και όλα να είναι στο φως.

ΕΡ. Μήπως και εσείς ως ΝΔ δίνετε υποσχέσεις που ενδεχομένως δεν θα τηρήσετε;
ΑΠ. Η υποκρισία και ο λαϊκισμός μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Δεν περνάνε πλέον τα μεγάλα λόγια και οι ψεύτικες υποσχέσεις. Ο λαός ζητά σταράτες κουβέντες και αλήθειες. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ευθύνης. Λειτουργεί με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενιών και όχι με βάση τις επόμενες εκλογές. Το έχει αποδείξει στην πράξη με τη συνεπή και υπεύθυνη στάση, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια στις δυσκολότερες συνθήκες που βρέθηκε η χώρα. Δεν πολιτευόμαστε στη λογική του «Λεφτά υπάρχουν». Μακριά από μας αυτές οι λογικές. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ συγκεκριμένος σε ότι προτείνει και δεν έχει τάξει, παρά μόνο τη διατήρηση του πολυτεκνικού επιδόματος και την προστασία των μικροσυνταξιούχων. Οι συντάξεις μέχρι 700 ευρώ θα αποκατασταθούν και θα επανέλθουν στο ποσό που λάμβαναν πριν τις μειώσεις. Ποτέ μέχρι τώρα αντιπολίτευση δεν είχε καταθέσει κοστολογημένη πρόταση για την οικονομία.

ΕΡ. Ποιές είναι κατά τη γνώμη σας οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την Άρτα, ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης;
ΑΠ. Η Άρτα έχει μείνει αρκετά πίσω. Χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες και δράσεις σε πολλά επίπεδα. Είναι ο πιο παραμελημένος νομός της Ηπείρου. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ. Είναι ευθύνη όλων μας να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και να απορροφηθούν το σύνολο των χρηματοδοτήσεων. Οφείλω να συγχαρώ, στο σημείο αυτό, το δήμαρχο Ν. Σκουφά, τον κ. Γιαννούλη, για την έγκριση του μεγάλου έργου ύδρευσης στο δήμο του, με το οποίο θα πέσουν στην αγορά μας 15 εκατ. Ευρώ. Έχω ξεκινήσει από πέρυσι μια προσπάθεια ενόψει του επερχόμενου «Καλλικράτη» στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να συγκεντρωθούν περισσότερα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα.
Ως προς τη γεωργία, οι αγρότες δεν μπορούν να τα καταφέρουν με τις υπάρχουσες συνθήκες. Χρειάζεται να ανοίξουμε νέες συνεργασίες για να διαθέσουμε τα προϊόντα μας. Οι παραγωγοί πρέπει να στηριχθούν ώστε τα εσπεριδοειδή να διατεθούν σε νέες αγορές. Η Ρωσία και οι βόρειες χώρες αποτελούν μια μεγάλη και καλή διέξοδο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία προϊόντων με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Η Άρτα είναι νομός που βασίζεται στην κτηνοτροφία. Πρέπει να προχωρήσουμε στην πιστοποίηση των προϊόντων μας.
Για παράδειγμα να τους δώσουμε όνομα όπως αρνάκι Τζουμέρκων ή Ηπειρώτικο και να επενδύσουμε στην ποιότητα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι να πετύχουμε υψηλές τιμές, με προϊόντα τύπου «μπουτίκ», τα οποία θα είναι μοναδικά. Τα βασικά έργα υποδομής είναι απαραίτητα για να είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη η πρόσβαση στα ορεινά. Ο παραλίμνιος δρόμος είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Η Άρτα έχει δυνατότητες να γίνει το διακομιστικό κέντρο της Ηπείρου.
Χρειάζεται βιοτεχνικό πάρκο και ειδικά κίνητρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Με ταυτόχρονα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης. Χρειαζόμαστε ένα σφαγείο. Δεν μπορεί οι κτηνοτρόφοι να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς για τις ανάγκες τους. Έτσι θα μειώσουμε το κόστος για τους παραγωγούς, αλλά και τους καταναλωτές. Η πόλη της Άρτας ασφυκτιά. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Είναι από τις λίγες πόλεις που δεν υπάρχει διοικητήριο. Η περιοχή μας έχει δυνατότητες τις οποίες με συνέπεια και σχέδιο πρέπει να εκμεταλλευτούμε.
Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι υπάρχουν παραγωγικές δυνατότητες ώστε να βελτιωθεί το εισόδημα των Αρτινών, να τονωθεί η απασχόληση, να αναζωογονήσουμε τα χωριά μας, να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας. Με πίστη, αφοσίωση, συνεργασία και γνώση είμαι αποφασισμένος να συνεισφέρω για να ανεβάσουμε επίπεδο την Άρτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *