Συνέντευξη στη Γνώμη της Άρτας : Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνη ηγεσία

εφημερίδα γνώμη ‘Αρτας

Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνη ηγεσία…

«Η άλλη πολιτική μπορεί να είναι η περικοπή της σπατάλης και η εξυγίανση κάποιων δημοσίων οργανισμών ή αν είχαν προχωρήσει κάποιες ιδιωτικοποιήσεις τα χρήματα θα είχαν βρεθεί.  Συνεπώς οι στόχοι παραμένουν, η άντληση των πόρων, το πώς θα βρούμε όμως τους πόρους είναι θέμα εθνικής πολιτικής», επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Γ» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, εν όψει των εθνικών εκλογών.
Απ’ τους πιο δραστήριους νέους πολιτικούς ο Γιώργος Στύλιος, είναι ο άνθρωπος που όλο το διάστημα που μεσολάβησε απ’ τις εκλογές του 2009 μέχρι σήμερα, είναι κοντά στους πολίτες και κάνει πράξη την αναγκαία όσο ποτέ, ειλικρινή και χρήσιμη πολιτική επικοινωνία.
Έχει κάθε δικαίωμα να είναι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και σ’ ότι αφορά την προσωπική του προσπάθεια, γιατί στον απολογισμό του, έκανε πράξη, αυτό που απαιτεί η εποχή μας. Την ουσιαστική, ειλικρινή και χρήσιμη επικοινωνία, απ’ την οποία θα βγει και ο πολίτης περισσότερο ενισχυμένος, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.
Αισιόδοξος και για τη γενικότερη πολιτική συγκυρία ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, δηλώνει μεταξύ των άλλων: «Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σαφή δείγματα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει ως αυριανός πρωθυπουργός. Με νέα πρόσωπα. Που είναι αποφασισμένα να εργαστούν και πιστεύουν στις δυνατότητες του Αντώνη Σαμαρά και την Ελλάδα, οφείλουμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ένας καλός. Θα εργαστεί με σχέδιο και στρατηγική για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης ακολουθεί:

 

-Γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές;
-Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση με «φρέσκια» λαϊκή εντολή που θα αποτυπώνει τους σημερινούς συσχετισμούς στην κοινωνία. Πρέπει να αποκατασταθεί η αρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και της Βουλής. Γιατί διαφορετικά καμία πολιτική, δεξιά ή αριστερή, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η καινούρια κυβέρνηση με τη «νωπή» λαϊκή εντολή εκ των πραγμάτων θα δικαιούται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας. Η νέα κυβέρνηση, στο όνομα του ελληνικού λαού έχοντας ισχυρή εντολή, θα μπορεί να διαπραγματευτεί από διαφορετική θέση με τους δανειστές μας.

 

-Γιατί πιστεύετε ότι μπορεί η ΝΔ να πετύχει επαναδιαπραγμάτευση;
-Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στην Ευρώπη η διαπραγμάτευση είναι η πιο συνηθισμένη καθημερινή πρακτική διαδικασία. Διαπραγματευόμαστε για τα πάντα. Βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές μας συμβάσεις και συγκεκριμένοι στόχοι, οι οποίοι δεν τίθενται σε αμφιβολία, αλλά το πώς θα φτάσουμε στους στόχους είναι θέμα πολιτικής. Η πολιτική και το μίγμα της οικονομικής πολιτικής, που θα ασκήσει η επόμενη κυβέρνηση είναι ζήτημα καθημερινής διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές. Μία πολιτική ήταν το χαράτσι στα ακίνητα. Η άλλη πολιτική μπορεί να είναι η περικοπή της σπατάλης και η εξυγίανση κάποιων δημοσίων οργανισμών ή αν είχαν προχωρήσει κάποιες ιδιωτικοποιήσεις τα χρήματα θα είχαν βρεθεί.  Συνεπώς οι στόχοι παραμένουν, η άντληση των πόρων, το πώς θα βρούμε όμως τους πόρους είναι θέμα εθνικής πολιτικής.

 

-Γιατί πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές;
-Ο τόπος χρειάζεται υπεύθυνη ηγεσία και καθαρές λύσεις. Σήμερα έχουμε ανάγκη από σταθερότητα και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική.
Ο ελληνικός λαός ζητά λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του. Θέλει να σταματήσει η κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα και να ξεπεράσουμε την κρίση. Μια σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με καθαρή πλειοψηφία μπορεί να τα καταφέρει. Θα το αποδείξει ο ελληνικός λαός με την υπερψήφιση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές.

 

-Ποια είναι η Επικοινωνία σας με τους πολίτες;
-Συναντώ σε καθημερινή βάση αρτινούς οι οποίοι πληρώνουν πολλά και μάλιστα τις περισσότερες φορές, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που τους ζητούνται. Δυστυχώς, οι συμπολίτες μου είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για τα λάθη και τις παραλήψεις άλλων. Αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που καλούνται οι νέοι πολιτικοί να σηκώσουν στους ώμους τους. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη, διότι κοστίζουν πολύ σε αυτούς που έχουν τις λιγότερες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Οι νέοι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν σκληρά και να είναι αποτελεσματικοί. Γνωρίζω ότι οι αποφάσεις που παίρνονται επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπολιτών μου. Σύμμαχος των νέων πολιτικών σε αυτή την πορεία δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την αλήθεια, την ειλικρίνεια, τον καθαρό λόγο, τη συνεχή προσπάθεια και την αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

-Είναι έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ; Μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών;
-Η στάση μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι η εγγύηση για το τι μπορεί να περιμένει κάποιος από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σαφή δείγματα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει ως αυριανός πρωθυπουργός. Με νέα πρόσωπα. Που είναι αποφασισμένα να εργαστούν και πιστεύουν στις δυνατότητες του Αντώνη Σαμαρά και την Ελλάδα, οφείλουμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ένας καλός. Θα εργαστεί με σχέδιο και στρατηγική για να ξεπεράσουμε την κρίση.

 

-Ποια είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα άλλα κόμματα;
-Η διαφορά είναι ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει λύσεις ενώ τα άλλα κόμματα κάνουν μόνο διαπιστώσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο δρόμος που ακολουθήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια με το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε πια να αντλούμε διαρκώς πόρους από τους μη έχοντες- δηλαδή από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους-  για να στηριχθούν οι σπατάλες του δημοσίου. Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε επιτέλους να κινητροδοτήσουμε την ανάπτυξη. Δεν ενοχοποιούμε τις επενδύσεις. Να στηρίξουμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον να δούμε συγκεκριμένους τομείς-όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας, τα καλά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα- τομείς που μπορούν να συνεισφέρουν στην παραγωγή εθνικού εισοδήματος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει όπως σήμερα με την πολύ υψηλή φορολογία που πληρώνουν οι επιχειρηματίες και με αυτό τον τρόπο να αναγκάζουμε τις επιχειρήσεις να βγαίνουν από τα σύνορα μας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Τουρκία. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος σε επίπεδο κοινωνίας. Περιμένω από τις πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις και όχι λαϊκίστικες κραυγές. Για να συζητήσουμε νηφάλια και να επιλέξουν οι πολίτες με καθαρά πολιτικά κριτήρια τα κόμματα για το αύριο.

 

-Ποιες είναι οι επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία προς τις ερχόμενες εκλογές;
-Η Νέα Δημοκρατία, μέχρι τις εκλογές, μπορεί να πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση, όχι μόνον των ψηφοφόρων της και όσων δεν την ψήφισαν το 2009, αλλά ακόμη και πολιτών που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Μπορεί να πετύχει μια ευρεία κοινωνική συμμαχία για την επανεκκίνηση της χώρας. Μπαίνουμε στη τελική ευθεία για τη διενέργεια των εκλογών. Η ώρα να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός, το αφεντικό της δημοκρατίας, έχει σημάνει. Πιστεύουμε ότι με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων θα χαράξουμε μια νέα αρχή. Θα αφήσουμε πίσω μας, επιτέλους, μια σκοτεινή περίοδο που προκάλεσε η καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα εκτιμήσει την υπεύθυνη στάση μας, θα επιλέξει τη σταθερότητα, την παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο της ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *