Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Υπογράψαμε σήμερα με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος  και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Μνημόνιο Συνεργασίας.
Σκοπός, η ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πιστοποίησης των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων τοπικών υπηρεσιών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές του δικτύου NATURA 2000.

Ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνουμε τη διάδοση του «Συστήματος». Συγκεκριμένα: διευρύνουμε τη δυνατότητα στήριξης και εκπαίδευσης των συμμετεχόντων παραγωγών στο «Σύστημα» μέσω των εργαλείων ενίσχυσης που προσφέρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μεριμνούμε για τη διατήρηση και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στις αγροτικές περιοχές του δικτύου NATURA 2000, την ευαισθητοποίηση των αγροτών σε θέματα βιοποικιλότητας και την ενημέρωση των καταναλωτών για τη σημασία της βιοποικιλότητας στις αγροτικές περιοχές προστασίας του δικτύου.

Το «Σύστημα» αυτό μάς δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε εξειδικευμένα προϊόντα, παραγόμενα σε περιοχές με πλούτο βιοποικιλότητας που να έχουν το δικό τους σήμα. Το γεγονός αυτό δίνει προστιθέμενη θρεπτική και προωθητική αξία (marketing) στο τελικό προϊόν.